Capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative (Norma ASF nr. 12/2015)

24 aug. 2015
Vizualizari: 2014

Despre

  • M. Of. nr. 633 din 20 august 2015
  • Norma ASF nr. 12/2015
  • Capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative

La art. 17 se prevede faptul că toate documentele depuse la ASF vor fi numerotate și semnate, pentru conformitate, de către reprezentanții legali ai solicitantului și vor fi însoțite de un opis în care acestea vor fi menționate.

Secț. a 2-a („Respingerea cererii pentru modificarea capitalului social”)

Potrivit art. 18, neîndeplinirea uneia dintre condițiile prevăzute de Lege și de respectiva normă duce la respingerea cererii prevăzute la art. 14 alin. (1).

Art. 19 stabilește faptul că decizia de respingere, scrisă și motivată, se comunică administratorului de fonduri de pensii facultative în termen de 5 zile calendaristice de la adoptarea acesteia.

Conform art. 20, decizia de respingere poate fi contestată în termen de maximum 30 de zile de la data comunicării ei, în conformitate cu legislația în vigoare privind contenciosul administrativ.

Art. 21 dispune faptul că o nouă cerere pentru modificarea capitalului social poate fi adresată ASF numai dacă au fost remediate deficiențele care au constituit motivele de respingere a cererii inițiale.

 

Cap. V („Răspunderea juridică”)

Art. 22 prevede următoarele:

„(1) Constituie contravenții următoarele fapte:

a) nerespectarea obligațiilor administratorului de fonduri de pensii facultative referitoare la reîntregirea capitalului social;

b) nerespectarea prevederilor cap. II cu privire la capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative;

c) nerespectarea prevederilor art. 24.

(2) Săvârșirea vreuneia dintre faptele prevăzute la alin. (1) se sancționează în conformitate cu prevederile art. 38 lit. c) și g), art. 120 alin. (1), art. 121 alin. (1) lit. a) și k) și alin. (2)-(4) și (6)-(11) și ale art. 122 din Lege”.

 

Cap. VI („Dispoziții finale”)

Potrivit art. 23, administratorul de fonduri de pensii facultative înaintează documentația privind modificarea capitalului social la registrul comerțului în vederea înregistrării, în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea deciziei prevăzute la art. 15 alin. (2).

Art. 24 prevede faptul că în termen de 5 zile lucrătoare de la obținerea certificatului de înscriere de mențiuni de la registrul comerțului, administratorul depune, în copie, la ASF:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

a) certificatul de înscriere de mențiuni;

b) certificatul constatator;

c) actul constitutiv în formă actualizată, așa cum a fost înregistrat la registrul comerțului.

Conform art. 25, anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din respectiva normă.

Art. 26 prevede la primul alineat faptul că respectiva normă intră în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Potrivit alineatului următor, la data intrării în vigoare a respectivei norme se abrogă:

a) Hotărârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 16/2006 pentru aprobarea Normei nr. 4/2006 privind proveniența capitalului social (M. Of. nr. 766 din 8 septembrie 2006; cu modif. ult.);

b) Hotărârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 24/2008 pentru aprobarea Normei nr. 12/2008 privind nivelul minim al capitalului social necesar societății de administrare a investițiilor pentru administrarea de fonduri de pensii facultative (M. Of. nr. 357 din 8 mai 2008);

c) orice alte dispoziții contrare.

Capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative (Norma ASF nr. 12/2015) was last modified: august 24th, 2015 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.