Noi măsuri de relaxare, din 15 mai

14 mai 2021
Vizualizari: 749

Odată cu scăderea ratei de infectare cu COVID-19 în întreaga țară, Președintele țării a anunțat o serie de măsuri care intră în vigoare din 15 mai.

„Președintele Klaus Iohannis a anunțat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior, cu câteva excepții, respectiv piețele, târgurile și stațiile de transport public în comun. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu câteva excepții – piețe, târguri și stațiile de autobuz. (…) Șeful statului a menționat că tot din 15 mai se elimină restricțiile de circulație noaptea și asupra programului agenților comerciali”, relatează România liberă.

„Activitățile sportive – posibile cu 25% din locuri ocupate. În interior vom avea de asemenea relaxări care încep majoritatea din 1 iunie”, a mai spus Președintele Iohannis.

„Nunțile, botezurile și mesele festive vor putea fi organizate de la 1 iunie cu participarea a maximum 70 de persoane în exterior și maximum 50 în interior”, a mai anunțat, joi, Președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni, mai scrie Libertatea.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat o serie de măsuri de relaxare a activităților din HORECA.

„Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi seară, într-o emisiune la Digi24, că barurile și cluburile se vor redeschide la interior la 1 iunie, dar, «probabil la o capacitate de 50%» și pentru persoanele vaccinate”, notează Libertatea, citând  Hotnews.

„În condițiile în care unele măsuri se relaxează de la 15 mai, Florin Cîțu a avertizat că, în continuare, nu sunt permise petrecerile de noapte și că ar putea exista «o frână de mână» în privința acestor relaxări dacă vaccinarea nu va funcționa”, mai scrie Libertatea.

Jurnaliștii scriu și despre mersul anchetei procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la alegerile de la Sectorul 1.

„Reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au precizat că ancheta în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august, la cererea Poliției Capitalei, care a invocat volumul mare de muncă. «(…) din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror», arată PÎCCJ”, relatează News.ro.

După vizita de la Bruxelles, premierul Florin Cîțu a declarat, joi seară, că nu exclude ca PNRR să fie prezentat în Parlament, întrucât este un program de care beneficiază toți românii.

„PNRR este asumat de Guvern, va fi înaintat de Guvern, dar, pentru că este un program de care vor beneficia toți românii, este posibil să fie prezentat în Parlament”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Florin Cîțu, scrie News.ro.

Premierul nu exclude prezentarea acestui proiect, realizat de coaliția de Guvernare, în Parlament, înainte de depunerea la Comisia Europeană.

„Este un program al Guvernului, mă gândesc la acest lucru de a-l prezenta în Parlamentul României. Până la urmă este un program construit de Guvern care are în spate o coaliție, dar este un program de care beneficiază toți românii. Și trebuie să aibă o prezentare amplă, posibil ca Parlamentul să fie această… Este asumat deja”, a mai declarat premierul, notează News.ro.

„Astăzi le-am cerut miniștrilor să lucreze 24 de ore pe zi, trebuie să îl terminăm și să îl trimitem, cu cât îl vom trimite mai curând, cu atât vom avea acel avans mai repede. Ne concentrăm pe PNRR cu toții acum, de adevărat, dar eu nu aș scoate din context ceea ce se întâmplă cu restul economiei și faptul că mai avem 46 de  miliarde pe fonduri europene. Nu trebuie să uităm de ele și trebuie să facem proiecte și pentru aceste fonduri europene”, a mai afirmat premierul Florin Cîțu, scrie News.ro.

Menționăm că PSD ceruse anterior coaliției să prezinte PNRR în Parlament.

Presa mai scrie că Academia de Poliție intră într-un proces de restructurare.

„Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, joi, că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care vizează reorganizarea Academiei de Poliție, urmând ca studiile la nivel licență să se desfășoare în cadrul a două facultăți: cea de Poliție și cea de Pompieri. «Reorganizarea Academiei de Poliție vizează desființarea celor două școli doctorale care, din păcate, au adus mari prejudicii de imagine instituției», a adăugat Bode. La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că Academia de Poliție urmează să intre în evaluare instituțională de către ARACIS”, relatează News.ro.

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Noi măsuri de relaxare, din 15 mai was last modified: mai 14th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: