[UPDATE: Clarificări] Noi măsuri adoptate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

9 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 444

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 8 octombrie 2020: Modificări

Potrivit paginii oficiale (b.prefectura.mai.gov.ro), Instituția Prefectului – Municipiul București a anunțat că, joi, 8 octombrie 2020, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Inteligența artificială în materie penală

Astfel, în considerarea solicitărilor formulate de mai multe persoane fizice, operatori economici, respectiv instituții de cultură de a se clarifica reglementările adoptate prin Hotărârea CMBSU nr. 19/06.10.2020:

– „Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât că norma cuprinsă în art. 1 pct. 1 din Hotărârea nr. 19/06.10.2020 are în vedere interzicerea consumului de produse alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice, în interiorul restaurantelor, cafenelelor și altora de acest tip. În ceea ce privește prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, în temeiul art. 6 pct. 4 și pct. 6 din Anexa 3 la H.G. nr. 782/2020, aceasta este permisă;

– referitor la norma cuprinsă în art. 1 pct. 3, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât că măsura privește interzicerea interacțiunii cu publicul în interiorul instituțiilor de spectacole și/sau concerte, al cinematografelor și altora asemenea.”

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 7 octombrie 2020: Modificări

Potrivit paginii oficiale (b.prefectura.mai.gov.ro), Instituția Prefectului – Municipiul București a anunțat că, miercuri, 7 octombrie 2020, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul București, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat următoarele măsuri:

– începând cu data de 8 octombrie 2020, în aplicarea art. 6 pct. 11 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în baruri, cluburi și discoteci nu este permisă în municipiul București;

– în aplicarea art. 9 pct. 3 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 782/2020, activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor, de noroc inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară, nu este permisă în municipiul București.

De asemenea, se modifică art. 1 pct. 4 din Hotărârea nr. 19/06.10.2020 a CMBSU, astfel: „În aplicarea art. 3 alin. (1) din Anexa nr. 2 la H.G. nr. 782/2020, se stabilește că, în intervalul orar 07:45- 21:15, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea art. 3, alin. (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primăria Municipiului București, precum și primăriile Sectoarelor 1-6 afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei etc.) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ”.

Hotărârea nr. 20 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență poate fi accesată aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Sursa informației


Potrivit paginii oficiale (b.prefectura.mai.gov.ro), Instituția Prefectului – Municipiul București a anunțat că, marți, 6 octombrie 2020, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Astfel, având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat următoarele măsuri:

– „Începând cu data de 7 octombrie 2020, în aplicarea articolului 6 pct. 1 din anexa nr. 3 la H.G. nr. 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă în municipiul București;

– În aplicarea articolului 6 pct. 2 și pct. 3 din anexa nr. 3 la H.G. nr. 782/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din municipiul București nu este permisă, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați în aceste unități de cazare;

– În aplicarea articolului 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 782/2020, activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte nu este permisă în municipiul București;

– În aplicarea art 3 alin. (1) din Anexa nr. 2 la H.G. nr. 782/2020, se stabilește că, în intervalul orar 07:45-21:15, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea art 3 alin. (2) din Anexa nr. 2 la H.G. nr. 782/2020, Primăria Municipiului București, precum și primăriile sectoarelor 1-6 afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei etc.) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ.”

Hotărârea nr. 19 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență poate fi accesată aici.

De asemenea, activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și perimetrele unităților școlare vor fi intensificate.

Totodată, angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici și a unităților cultural-artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020.

Reluarea activităților restricționate în baza hotărârii adoptate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se va dispune în condițiile în care rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

[UPDATE: Clarificări] Noi măsuri adoptate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență was last modified: octombrie 9th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter