Noi conduceri la TVR şi la Societatea Română de Radiodifuziune

12 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 86

Conflictul dintre armata israeliană și  gruparea Hamas ține prima pagină a presei din întreaga lume. Metropola israeliană Tel Aviv a fost ținta, marți seară, a unui atac masiv cu rachete lansate din Fâșia Gaza, după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas.

„Premierul israelian, care a promis o ripostă dură, și-a avertizat concetățenii că acțiunile violente ar putea dura «ceva timp». Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în această spirală a violențelor, cea mai gravă din ultimii patru ani”, relatează Digi 24.

„Clădirea Hanadi din Fâșia Gaza, unde aveau sediul șefii politici ai Hamas, a fost făcută una cu pământul de armata israeliană. Începând de luni seara, aceasta a efectuat aproximativ 150 de raiduri, soldate cu cel puțin 30 de morți în rândul palestinienilor, ca răspuns la cele peste 500 de rachete lansate de militanții palestineni către orașele israeliene. (…) Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, miercuri, în urma escaladării violențelor între israelieni și palestinieni, iar coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut încetarea imediată a ostilităților, avertizând că așa cum arată lucrurile, «ne îndreptăm către un război în toată regula»”, mai notează Digi 24.

Un eveniment șocant, care s-a produs, marți, într-o școală din Rusia, readuce în discuția mass-media din această țară problema armelor de foc deținute de civili.

„Nouă persoane au murit în atacul armat care a avut loc în orașul Kazan, dintre care șapte erau elevi. Elevii se aflau într-o sală de clasă de la etajul 3, unde atacatorul a dat buzna și a început să tragă. Potrivit agenției TASS, 714 elevi și 70 de angajați ai școlii se aflau în clădire. Inițial, presa rusă a scris că doi adolescenți au fost implicați în atac. Ulterior, autoritățile au spus că este vorba doar de un tânăr de 19 ani, care a fost reținut. În momentul în care a fost încătușat, acesta a spus că a pus o bombă în locuința sa, care este percheziționată de autorități. (…) The Moscow Times scrie că unul dintre ei este absolvent al școlii și anunțase pe rețelele de socializare că plănuiește un atac armat la instituția de învățământ”, scrie Libertatea.

„Vladimir Putin a cerut o revizuire a legii privind cumpărarea armelor de foc, după ce a ieșit la iveală că unul dintre atacatori deținea în mod legal o armă”, relatează BBC News, citat de Libertatea.

La București, Parlamentul a votat o nouă conducere la TVR și la Societatea Română de Radiodifuziune.

„Parlamentul a decis, marți, numirea Ramonei Săseanu în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune, în timp pentru Societatea Română de Radiodifuziune a fost votat Liviu Popescu. Ramona Săseanu, propusă de PNL, a obținut 240 voturi pentru și 135 împotrivă. (…) Pentru SRR, Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a obținut 237 voturi pentru și 134 împotrivă”, scrie România liberă.

Presa mai scrie că fosta guvernare a PNL este în pragul unui scandal declanșat chiar de colegii de coaliție în legătură cu numărul morților de COVID-19 raportat de autorități. PSD a protestat, marți, în Parlament, pe această temă și a cerut înființarea unei comisii de anchetă.

„Senatorii și deputații au respins, marți, propunerea PSD de înființare a unei comisii de anchetă privind datele pandemiei de COVID-19. Au fost 156 de voturi «pentru», 230 de voturi «împotrivă» și nicio abținere. Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, le-a spus parlamentarilor USR PLUS că o comisie de anchetă parlamentară «va veni să facă lumină asupra unor aspecte în privința cărora chiar oamenii lor s-au îndoit – Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă». În replică, liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a anunțat că parlamentarii din acest grup nu vor vota pentru o astfel de comisie, considerând că nu este necesară, în condițiile în care Ministerul Sănătății lucrează la un raport privitor la datele pandemiei”, relatează Digi 24.

„Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a reafirmat în plen că un ministru de la USR PLUS a spus că Guvernul Orban a măsluit datele pentru a organiza alegeri în România”, mai scrie Digi 24.

Și românii care s-au vaccinat vor primi certificate digitale verzi.

„Viitoarele certificate digitale verzi care vor facilita libera circulație în Uniunea Europeană (UE) pe timpul pandemiei de COVID-19 vor fi implementate în România cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Instituția a anunțat, într-un comunicat transmis marți, 11 mai, că certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat”, relatează Libertatea.

„Soluția tehnică dezvoltată de instituția noastră va fi interconectată cu cele implementate de către celelalte state membre ale UE pentru a permite eliminarea restricțiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei”, a transmis STS, mai scrie Libertatea.

Seară frumoasă!

Noi conduceri la TVR și la Societatea Română de Radiodifuziune was last modified: mai 12th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter