Nimic nu funcţionează la fel de bine precum conştientizarea publică a problemelor de mediu

2 iun. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1078
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către doamna Shirleen Chin:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Există mai multe tipuri de drept, mai multe forme de reglementări – penale, civile, administrative. În domeniul criminalității de mediu, constatăm preponderența sancțiunilor de ordin administrativ, a amenzilor administrative, față de cele de ordin penal. Însă cele administrative pot fi, în anumite situații, la fel de sau chiar mai disuasive decât cele penale, de exemplu, atunci când se dispune încetarea sau suspendarea unei activități, anularea sau revocarea unor autorizații, ceea ce descurajează semnificativ o anumită activitate.

În același timp, vreau să arăt că reglementarea nu este singurul răspuns la problemele mediului, deoarece există numeroase structuri neguvernamentale care desfășoară activități importante în acest sens, și care fac publice rezultatele lor și contribuie la conștientizarea acestor probleme de către societate. Iar nimic nu funcționează la fel de bine precum conștientizarea publică a problemelor de mediu, deoarece atunci când există o reacție socială față de o situație din România, de pildă, se forțează adoptarea de măsuri de ordin politic. În concluzie, nu ne putem limita doar la reglementări de ordin legal.

Nimic nu funcționează la fel de bine precum conștientizarea publică a problemelor de mediu was last modified: iunie 1st, 2016 by Shirleen Chin
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Shirleen Chin

Shirleen Chin

Este asociată a Institutului de Securitate a Mediului, Olanda.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter