Niculae Bălan, Președintele UNPIR: Mai avem la Congresul care se apropie niște modificări la statut – încercăm să punem o sumă mai mare pentru procedură de la cap la coadă și să diminuăm cheltuielile care ne afectează fondul, cheltuielile care se referă la arhivare

18 sept. 2017
Vizualizari: 1218
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Niculae Bălan, Președintele UNPIR: „Stimați colegi, onorată asistență, avem din nou plăcerea să fim împreună. Tradiția continuă, încă de pe vremea în care eu aveam rolul pe care-l are acum Cătălin. N-a fost chiar la prima vedere, dar a fost, într-un fel, cu Constanța și Brașovul. Și sper că lucrul ăsta o să continue; este și un mediu foarte bun, mai la sfârșit de vară, așa, prindem și o vreme bună… O parte din colegi au prins vremea asta înaintea noastră, dar poate că se întorc aici și o să-i vedem, pentru că avem teme chiar foarte interesante.

Se împlinește, în septembrie, un an de când avem o formulă nouă de conducere la Uniune. Ne-am propus să facem lucruri noi, împreună cu colegii din alte bresle. Iată, ne întâlnim cu notarii, cu executorii judecătorești – încă n-au apărut –, avocați și îi avem alături de noi pe cei din zona de audit, contabilitate, fiscalitate. Încercăm să facem împreună stagii de pregătire, avem perfectate acorduri de echivalare a orelor, mai trebuie să facem ceva cu consultanții fiscali. Sunt alegeri și la Camera Auditorilor, nu știm cum o să arate, eu sunt foarte mulțumit de cei cu care mă întâlnesc destul de frecvent – președintele de la Camera Auditorilor, de la   CECAR și de la consultanții fiscali. Să zic așa, suntem împreună și într-o organizație, a uniunii profesiilor liberale – acolo lucrurile merg așa și așa; mai sunt lucruri de făcut, pentru că e nevoie de un sprijin mai puternic atunci când o breaslă are nevoie de susținere. Încercăm, să vedem cum o să reușim lucrul ăsta.

Avem problemele noastre, parcă niciodată n-au fost așa ca acum, cu valuri foarte multe – că suntem și în ambientul ăsta –, ba la Justiție, ba la Finanțe au alte priorități. Avem și noi o problemă de rezolvat – problema fondului de lichidare, pentru că am avut neșansa să treacă foarte repede o inițiativă legislativă și au plecat banii de la Registrul Comerțului. Per total, pe uniune avem încă un mic excedent – e vorba de Filiala București, care a mai cedat din resurse, are încă resurse, să vedem cum o să arate proiectul de hotărâre de guvern, pentru că lucrurile arată cam așa, că nu se dorește finanțarea dacă nu există o datorie generală față de Uniune. Adică dacă nu avem membri care trebuie să-și recupereze banii de o perioadă.

Ca să aveți un ordin de mărime, sumele se învârt pe la 20 de milioane, plus-minus 4-6 milioane excedent, urmărim asta în fiecare lună. O să vedem ce-o să se întâmple.

Am profitat de faptul că încă nu este redactată într-o formă finală hotărârea de guvern și încercăm să rezolvăm o altă problemă, care se leagă de mediu – problemele de mediu. Sunt mulți practicieni care au un mandat extrem de dificil, este o legislație care nu ne avantajează deloc, pentru că în momentul în care preluăm o societate cu probleme de mediu nu știm ce s-a întâmplat acolo, în mod sigur nu sunt bani și cazurile acestea, nerezolvate niște ani de zile, au dus România în fața Curții Europene și sunt, deja, procese pe rol.

Încercăm să aducem o inițiativă legislativă prin hotărârea asta de guvern, în sensul ca finanțarea inițială pentru studii de fezabilitate și orice alte nu știu cum se cheamă să fie finanțate de la buget, banii să fie rambursați atunci când o să fie o finanțare globală. Și să preia Mediul toată povestea asta, să obțină finanțare externă și în felul ăsta vedem rezolvarea. Pentru că altfel, pot să spun că sunt și dosare penale cu teme ca Haspad (?) și, din nou, avem o problemă, să spunem.

Mai avem la congresul care se apropie niște modificări la statut – încercăm să punem o sumă mai mare, suma pe care o știe toată lumea, 3000 de lei, pentru procedură de la cap la coadă, încercăm să fie 4000 de lei și mai încercăm ceva – să diminuăm cheltuielile care ne afectează fondul, cheltuielile care se referă la arhivare. Pentru că, din experiență, am văzut că pot fi alocați bani mai puțini, există o concurență și sperăm că lucrurile astea or să-și găsească o rezolvare la congresul nostru.”

Niculae Bălan, Președintele UNPIR: Mai avem la Congresul care se apropie niște modificări la statut – încercăm să punem o sumă mai mare pentru procedură de la cap la coadă și să diminuăm cheltuielile care ne afectează fondul, cheltuielile care se referă la arhivare was last modified: octombrie 25th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: