Nicoleta Diaconu: Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene. Dorin Ciuncan: Anticorupția în mediul de afaceri. Universul Juridic: Revista de drept public nr. 3/2017

4 dec. 2017
Vizualizari: 939
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicoleta Diaconu: Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene

Nicoleta Diaconu: Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene

Nicoleta Diaconu: Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene

O carte, oricare i-ar fi titlul și domeniul abordat, reprezintă „darul” oferit de autor celor din jur, cu speranța de a comunica cu aceștia și de a le împărtăși cunoștințele acumulate.

Lucrarea „Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene” este rezultatul acumulărilor de cunoaștere și eforturilor de informare desfășurate pe parcursul a peste 20 de ani de cercetare a domeniului.

Politicile Uniunii Europene sunt prezentate în corelație cu categoriile de competențe exercitate, în acest sens fiind analizate: politicile realizate prin exercitarea competențelor exclusive, politicile realizate prin exercitarea competențelor partajate și politicile realizate prin exercitarea competențelor de coordonare sausprijinire a acțiunii statelor membre.

Volumul se adresează „urbi et orbi”, deoarece cunoștințele despre Uniunea Europeană au devenit o componentă a culturii noastre juridice. Nevoia cunoașterii regulilor europene este de actualitate și fără alternativă, în contextul transformărilor din epoca contemporană, caracterizate prin interdependențele din procesul globalizării și a provocărilor cu care se confruntă societatea internațională.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Dorin Ciuncan: Anticorupția în mediul de afaceri

Dorin Ciuncan: Anticorupția în mediul de afaceri

Dorin Ciuncan: Anticorupția în mediul de afaceri

Plecând de la evidența cadrului juridic, coerent și perfect aplicabil, nu putem să nu remarcăm puținătatea jurisprudenței în raport de realitatea zbaterii vădite a grupurilor de presiune în a-și urmări interesele private – exprimate mai mult politic și, indirect, și de ultimă instanță, economic. Iese în relief astfel implicarea mult prea restrânsă a mediului de afaceri în a-și urmări în mod transparent interesele legale prin mijloace judecătorești, așteptând, parcă, mișcarea, manifestarea legiuitorului.

Corpul legiuitor se înfățișează ca purtător de cuvânt al unor manopere particulare; chiar dacă acestea nu sunt, neapărat, de natură obscură, lipsă de transparență și de dezbatere caracterizează viața publică a cetății că fiind cel puțin minimală.

Concluzia ne conduce la un conglomerat caracterizat prin lipsa de participare vădită a mediului cetățenesc, la o fractură gravă a societății, conturând cel puțin un trist dezinteres național, pe care îl percepem că fiind periculos pentru a marca locul și rolul nostru la nivel european.

În susținerea celor de mai sus am avut în vedere jurisprudență – în special aceea a Curții Constituționale –, actele normative și doctrina de până la 1 noiembrie 2017.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Universul Juridic: Revista de drept public nr. 3/2017

Universul Juridic: Revista de drept public nr. 3/2017

Universul Juridic: Revista de drept public nr. 3/2017

Revista de drept public-o revistă cu tradiție în spațiul juridic românesc-pășește într-o nouă direcție, cu o nouă structură și însoțită de un nou partener, Editura Universul Juridic.

Înalta ținută științifică impusă de tradiția acestei reviste reprezintă punctul de pornire pentru această nouă colaborare, noua structură a revistei având la bază o puternică echipă redacțională, care îmbină armonios experiența și autoritatea unora dintre membri cu entuziasmul și tinerețea altora. Colegiul de redacție al revistei Revista de drept public își impune autoritatea prin prezența unor personalități marcante în cadrul lumii juridice românești și străine.

Editura Universul Juridic reprezintă un partener de încredere în această colaborare, contribuind prin experiența redacțională în domeniul periodicelor, precum și prin organizarea unor evenimente adresate mediului academic și nu numai, sub patronajul Revistei de drept public.

Ca urmare a schimbărilor legislative din ultimii ani, dreptul public se confruntă cu diverse probleme de interpretare sau lacune legislative, care nu au fost clarificate de legiuitor. De aceea, în paginile revistei se vor regăsi subiecte de actualitate juridică, opinii relevante cu privire la practicile instituționale și articole de doctrină juridică semnate de autorități în domeniu.

Editura Universul Juridic, în colaborare cu echipa redacțională a Revistei de drept public, va organiza o serie de evenimente și conferințe, sub patronajul revistei, în care vor fi dezbătute teme de actualitate și vor fi lansate lucrări importante în domeniul dreptului public.

Urmând modelul „Revistei române de drept privat”, Editura Universul Juridic și Revista de drept public, vor acorda la sfârșitul fiecărui an premii pentru a recompensa activitatea științifică de calitate. Premiile vor fi atribuite pe baza unei jurizari independente, organizată după criterii și reguli transparente.

Redacția Revistei de drept public

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Nicoleta Diaconu: Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene. Dorin Ciuncan: Anticorupția în mediul de afaceri. Universul Juridic: Revista de drept public nr. 3/2017 was last modified: decembrie 4th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: