Cine sunt?

31 mart. 2017
Vizualizari: 5302

Când cauți răspunsuri înseamnă că te întrebi. Dacă te întrebi, înseamnă că reflectezi. Dacă reflectezi și încă nu ți-ai răspuns, înseamnă că fie nu ești mulțumit de răspunsuri, fie răspunsurile sunt multiple și nu te hotărăști să te oprești la unul…

Aș putea să mă uit în jurul meu pentru a ști cine sunt. Să caut în ceilalți răspunsuri cu privire la mine. Să aștept ecoul acțiunilor sau interacțiunilor mele să-mi vorbească pentru a (mă) putea (re-)cunoaște.

Aș putea să mă uit în interiorul meu și să încerc să înțeleg. Să fiu introspectiv. Să (mă) aprofundez. Dar aș reuși oare să(-mi) fiu obiectiv? Să(-mi) recunosc și defectele? Și instinctele care mă pot trăda? Și lipsa multor calități? Și caracterul dificil? Și multe altele?

Aș putea să mă recunosc în faptele mele. Mă reprezintă ele însă pe mine? (Îmi) vorbesc ele despre cine sunt sau mai degrabă despre ce trebuie să fiu? Sunt cu adevărat liber când fac una sau alta? Sau sunt, de fapt, tributar mediului social și organizațional în/cu care (co-)exist?

Aș putea să mă uit în oglindă. Pot găsi acolo pe cel care sunt sau mai degrabă imaginea a ceea ce sunt fără neapărat a fi? Poate doar lumina ochilor pe care o pot zări și aproape simți ar putea să-mi vorbească despre mine. E însă o percepție sau mai mult o dorința? Cred că aș putea fi cel pe care-l văd, dar mult mai mult decât atât!

Aș putea să închid ochii și să visez la cine sunt. Sau la cine aș putea fi. Dar ar însemna să (mă) schimb (cu) totul. Sau aproape (cu) totul. Ar însemna să fiu perfect. Ar însemna să fiu Dumnezeu, când eu sunt, de fapt, om…

Aș putea să închid ochii și doar să (mă) aud. Cine ar putea să-mi vorbească în afară de mine? Aș aștepta să aud ceva… și dacă nu? Mi-ar putea vorbi imaginația mea? Mi-ar (putea) vorbi gândurile mele? Dorințele, faptele, prietenii? Cine altcineva?

Aș putea să (mă) respir sperând că aș inspira și ceva din ceea ce sunt. Din cine sunt! Expirând tot ce nu vreau să fiu. E oare posibil?

Aș putea să mă ating sperând să(-mi) fiu perceptibil. Sper să mă pot atinge. Să-l pot atinge pe cel care sunt.

Aș putea privi spre orizont sperând să-mi creionez acolo imaginea celui care sunt. Sau, mai bine, a celui care aș putea fi!

Aș putea să…

Dacă aș ști cine sunt, m-aș contopi cu Universul. Neștiind, conștientizez de ce sunt aici și de ce trăiesc. Conștientizând, pot fi om. Fiind om, pot greși. Dar pot și iubi, dărui, compătimi, ierta sau propovădui. Făcând asta, sunt uman. Fiind uman, pot fi eu. Fiind eu, am un punct de plecare. Având un punct de plecare, am o ancoră. Având o ancoră, am un sens. Având un sens, pot exista…

Cine sunt? was last modified: iulie 5th, 2018 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: