Neîndeplinirea cerințelor de formă. Contestație în anulare respinsă ca inadmisibilă (NCPC)

28 oct. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 306

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 362/2019

NCPC: art. 488, art. 493 alin. (5)

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Hotărârea împotriva căreia a fost exercitată prezenta cale de atac a fost pronunțată în condițiile art. 493 alin. (5) C. proc. civ., fiind respins, ca neavenit, recursul declarat de contestatori împotriva Deciziei civile nr. 842A din 12 octombrie 2017 a Curții de Apel București, secția a IV-a civilă.

Prevederile art. 493 alin. (5) C. proc. civ. dispun: „În cazul în care completul este în unanimitate de acord că recursul nu îndeplinește cerințele de formă, că motivele de casare invocate și dezvoltarea lor nu se încadrează în cele prevăzute la art. 488, anulează, sau, după caz, respinge recursul printr-o decizie motivată, pronunțată, fără citarea părților, care nu este supusă niciunei căi de atac”.

Rezultă deci că legiuitorul a optat ca deciziile pronunțate în condițiile art. 493 alin. (5) C. proc. civ. să nu fie supuse niciunei căi de atac, ordinară sau extraordinară, ceea ce duce la concluzia că aceste hotărâri nu pot fi susceptibile de a fi atacate cu contestație în anulare.

Așa fiind, hotărârea contestată, pronunțată în ședința Camerei de Consiliu de la 12 octombrie 2018 de către Înalta Curte de Casație și Justiție, secția a II-a civilă, nu este supusă căii de atac a contestației în anulare.

În aplicarea prevederilor legale evocate anterior, Înalta Curte urmează să respingă, ca inadmisibilă, contestația în anulare formulată de contestatorii A. și B. împotriva Deciziei nr. 4550 din 19 octombrie 2018 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, secția a II-a civilă.

Sursa informației: www.scj.ro.

Neîndeplinirea cerințelor de formă. Contestație în anulare respinsă ca inadmisibilă (NCPC) was last modified: octombrie 23rd, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter