Necontituționalitate (Comunicat): Art. 6 alin. (4) fraza întâi din O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi

31 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 380

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia Curții Constituționale

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE
Actul normativ

Sumar

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 29 octombrie 2019

Art. 6 alin. (4) fraza întâi din O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi

Neconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 29 octombrie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări, între care și excepția de neconstituționalitate a a dispozițiilor art. 6 alin. (4) fraza întâi din O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Astfel, Curtea a constatat, cu unanimitate de voturi, faptul că sintagma „al exemplarelor cu potențial agresiv” din cuprinsul dispozițiilor art. 6 alin. (4) fraza întâi din O.U.G. nr. 55/2002 este constituțională în măsura în care vizează câinii prevăzuți la art. 2 alin. (1) din același act normativ.

 

Obiectul sesizării de neconstituționalitate

Art. 6 alin. (4) fraza întâi din O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi:

(4) Accesul câinilor prevăzuți la art. 1 lit. b), precum și al exemplarelor cu potențial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă de către o persoană care îndeplinește condițiile prevăzute la art. 3 alin. (1).

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 29 octombrie 2019

Prin Decizia pronunțată în ședința din 29 octombrie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „al exemplarelor cu potențial agresiv” din cuprinsul dispozițiilor art. 6 alin. (4) fraza întâi din O.U.G. nr. 55/2002 este constituțională în măsura în care vizează câinii prevăzuți la art. 2 alin. (1) din același act normativ.

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Sursa informației

Necontituționalitate (Comunicat): Art. 6 alin. (4) fraza întâi din O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi was last modified: octombrie 30th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter