7 iun. 2019

Biblioteca Universul Juridic Sintact
Actul normativ

Sumar

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2019Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 6 iunie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări, între care și obiecția de neconstituționalitate a Legii privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”.

Astfel, Curtea a constatat, cu unanimitate de voturi, faptul că Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040” este neconstituțională, în ansamblul său.

Obiectul sesizării de neconstituționalitate

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2019

Prin Decizia pronunțată în ședința din 6 iunie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și de un număr de 80 de deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România și Partidului Mișcarea Populară, și a constatat că Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040” este neconstituțională în ansamblul său.

De asemenea, la acceași dată, Curtea s-a pronunțat și asupra obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației, obiecție formulată de Președintele României. Cu toate acestea, a dispus redeschiderea dezbaterilor în data de 3 iulie 2019.

Neconstituționalitate (Comunicat): Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040” was last modified: iunie 7th, 2019 by Redacția ProLege