Neconstituționalitate (Comunicat): Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”

7 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 202

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia Curții Constituționale

Data Protection; Un an de la aplicarea GDPR în România, Ediția a VII-a
Actul normativ

Sumar

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2019Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”

Neconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 6 iunie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări, între care și obiecția de neconstituționalitate a Legii privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”.

Astfel, Curtea a constatat, cu unanimitate de voturi, faptul că Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040” este neconstituțională, în ansamblul său.

 

Obiectul sesizării de neconstituționalitate

Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”

 

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 6 iunie 2019

Prin Decizia pronunțată în ședința din 6 iunie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și de un număr de 80 de deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România și Partidului Mișcarea Populară, și a constatat că Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040” este neconstituțională în ansamblul său.

 

De asemenea, la acceași dată, Curtea s-a pronunțat și asupra obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației, obiecție formulată de Președintele României. Cu toate acestea, a dispus redeschiderea dezbaterilor în data de 3 iulie 2019.

 Sursa informației

Neconstituționalitate (Comunicat): Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040” was last modified: iunie 7th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter