Neconstituționalitate (Comunicat CCR): Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative

12 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 448

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia CCRActul normativSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 12 februarie 2020Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normativeNeconstituționalitate

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), astăzi, 12 februarie 2020, Plenul Curții Constituționale a României s-a reunit, în cadrul controlului anterior promulgării, pentru a dezbate obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a
Obiectul sesizării de neconstituționalitate

Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative

D.C.C. pronunțată în ședința din 12 februarie 2020

În ședința din 12 februarie 2020, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis obiecția și a constatat că Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative este neconstituțională. În argumentarea soluției, Curtea a reținut că nu au fost respectate condițiile constituționale referitoare la procedura angajării răspunderii Guvernului și, în consecință, a admis criticile de neconstituționalitate extrinsecă formulate.

Sursa informației

Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, motivat de faptul că nu au fost respectate condițiile constituționale referitoare la procedura angajării răspunderii Guvernului. Așadar, admițând doar criticile de natură extrinsecă, Curtea Constituțională nu a analizat și nu s-a pronunțat cu privire la constituționalitatea art. I pct. 18 din legea criticată, și anume cu referire la art. 411-art. 413 din O.U.G. nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, texte prin care se introduce interdicția cumulului pensiei cu veniturile salariale plătite din fonduri publice, potrivit unui comunicat transmis joi, 13 februarie 2020.

 

 

Neconstituționalitate (Comunicat CCR): Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative was last modified: februarie 13th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter