Neconstituționalitate (Comunicat CCR): Legea privind declasificarea unor documente

31 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 337

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia Curții Constituționale

Campania Back to  Law School
Actul normativSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 30 ianuarie 2019Legea privind declasificarea unor documente

 Neconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 30 ianuarie 2019, CCR s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări de neconstituționalitate, între care și obiecțiile de neconstituționalitate a Legii privind declasificarea unor documente. Astfel, Curtea a constatat neconstituționalitatea respectivului act normativ.

 

Obiectul sesizării de neconstituționalitate

 

Legea privind declasificarea unor documente

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 30 ianuarie 2019

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 30 ianuarie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a admis obiecțiile de neconstituționalitate formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție, constituită în Secții Unite, de un număr de 30 de senatori aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal și Uniunii Salvați România și de Președintele Românieiși a constatat că Legea privind declasificarea unor documente este neconstituțională, în ansamblul său.

 

În opinia Curții, actul normativ criticat este de natură a contraveni dispozițiilor art. 1 alin. (4) din Constituție referitor la principiul separației și echilibrului puterilor în stat, Parlamentul intrând în sfera de competență a autorității executive, singura autoritate publică cu atribuții în organizarea executării legilor. În raport de această soluție, care vizează legea în ansamblul său, Curtea nu a mai analizat celelalte critici de neconstituționalitate formulate.

 

Sursa informației

Neconstituționalitate (Comunicat CCR): Legea privind declasificarea unor documente was last modified: ianuarie 31st, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter