Neconstituționalitate (comunicat CCR): Art. I pct. 3, referitor la modificarea art. 20 alin. (21) lit. a) teza întâi, şi ale art. II din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune

13 iul. 2017
Vizualizari: 583

Potrivit comunicatului de miercuri, 12 iulie 2017, Curtea constituțională a României (CCR) a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, obiecție formulată de un număr de 27 de senatori aparținând grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal și Partidului Mișcarea Populară.

Astfel, în urma deliberărilor, Curtea, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. I pct. 3, referitor la modificarea art. 20 alin. (21) lit. a) teza întâi, și ale art. II din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune sunt neconstituționale.

 

Totodată, Curtea a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate a celorlalte dispoziții legale, în raport cu criticile formulate.  

Pentru mai multe informații, consultați sursa informației

Neconstituționalitate (comunicat CCR): Art. I pct. 3, referitor la modificarea art. 20 alin. (21) lit. a) teza întâi, și ale art. II din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune was last modified: iulie 13th, 2017 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.