Neconstituționalitate (comunicat CCR): Art. 469 („Judecarea cererii de redeschidere a procesului”) alin. (3) Codul de procedură penală în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 13/2017, în ceea ce privește faza procesuală de la care se reia procesul penal

8 oct. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 566

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia CCRActul normativArticolSumar
DCC pronunțată în ședința din 8 octombrie 2019Codul de procedură penalăArt. 469 alin. (3) în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 13/2017, în ceea ce privește faza procesuală de la care se reia procesul penalNeconstituționalitate

 

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), la data de 8 octombrie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări de neconstituționalitate, printre care și excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 469 alin. (3) din Codul de procedură penală, în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 13/2017, în ceea ce privește faza procesuală de la care se reia procesul penal.

 

Obiectul excepției de neconstituționalitate

 

Art. 469 („Judecarea cererii de redeschidere a procesului”) alin. (3) Codul de procedură penală

 

„[…] (3) Dacă instanța constată îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1), dispune prin încheiere admiterea cererii de redeschidere a procesului penal. […].”

 

 

DCC pronunțată în ședința din 8 octombrie 2019

Prin Decizia pronunțată în ședința din 8 octombrie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art. 469 alin. (3) din Codul de procedură penală, în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 13/2017, în ceea ce privește faza procesuală de la care se reia procesul penal, sunt neconstituționale.

 

Sursa informației

Neconstituționalitate (comunicat CCR): Art. 469 („Judecarea cererii de redeschidere a procesului”) alin. (3) Codul de procedură penală în interpretarea dată prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 13/2017, în ceea ce privește faza procesuală de la care se reia procesul penal was last modified: octombrie 9th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter