Neconstituționalitate (Comunicat CCR): Art. 126 („Măsurile de protecţie dispuse în cursul urmăririi penale”) alin. (6) din Codul de procedură penală

16 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1131

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia Curții ConstituționaleActul normativArticolSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 16 aprilie 2019Codul de procedură penalăArt. 126 alin. (6)Neconstituționalitate

 

Monitor Dosare

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), la data de 16 aprilie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate cu privire la mai multe excepții de neconstituționalitate, printre care și cea referitoare la dispozițiilor art. 126 alin. (4)-(6) din Codul de procedură penală.

Obiectul excepției de neconstituționalitate

Art. 126 („Măsurile de protecție dispuse în cursul urmăririi penale”) alin. (4)-(6) din Codul de procedură penală

„(4) Procurorul dispune acordarea statutului de martor amenințat și aplicarea măsurilor de protecție prin ordonanță motivată, care se păstrează în condiții de confidențialitate.

(5) Procurorul verifică, la intervale de timp rezonabile, dacă se mențin condițiile care au determinat luarea măsurilor de protecție, iar în caz contrar dispune, prin ordonanță motivată, încetarea acestora.

(6) Măsurile prevăzute la alin.(1) se mențin pe tot parcursul procesului penal dacă starea de pericol nu a încetat”.

D.C.C. pronunțată în ședința din 16 aprilie 2019

În ședința din 16 aprilie 2019, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 126 alin. (6) din Codul de procedură penală sunt neconstituționale.

 

În aceeași ședință, Curtea, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 126 alin. (4) și (5) din Codul de procedură penală.

Sursa informației

Neconstituționalitate (Comunicat CCR): Art. 126 („Măsurile de protecție dispuse în cursul urmăririi penale”) alin. (6) din Codul de procedură penală was last modified: aprilie 16th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter