Neconstituționalitate (Comunicat): Art. 25 alin. (1) şi art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii

14 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 245

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia Curții Constituționale

Contenciosul administrativ roman Rarincescu
Actul normativArticol

Sumar

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 martie 2019Noua Lege privind sistemul public de pensiiArt. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b)

Neconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 13 martie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări, între care și obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Noii Legi privind sistemul public de pensii.

Astfel, Curtea a constatat că dispozițiile art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii sunt neconstituționale

 

Obiectul excepției de neconstituționalitate

 

Art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Noua Lege privind sistemul public de pensii

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 martie 2019

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 13 martie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 83 de deputați aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și Grupului parlamentar al Uniunii Salvați România și a constatat că  dispozițiile art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii sunt neconstituționale.

 
Pe de altă parte, Curtea a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „cu valabilitate permanentă” cuprinsă în art. 52 cu referire la lit. a) din Legea privind sistemul public de pensii este constituțională în raport cu criticile formulate.

 

Sursa informației

Neconstituționalitate (Comunicat): Art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii was last modified: martie 14th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter