Neconstituționalitate (Comunicat): Art. 25 alin. (1) şi art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii

14 mart. 2019
Vizualizari: 1122

Decizia Curții Constituționale

Actul normativArticol

Sumar

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 martie 2019Noua Lege privind sistemul public de pensiiArt. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b)

Neconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 13 martie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări, între care și obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Noii Legi privind sistemul public de pensii.

Astfel, Curtea a constatat că dispozițiile art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii sunt neconstituționale

 

Obiectul excepției de neconstituționalitate

 

Art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Noua Lege privind sistemul public de pensii

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 martie 2019

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 13 martie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 83 de deputați aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și Grupului parlamentar al Uniunii Salvați România și a constatat că  dispozițiile art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii sunt neconstituționale.

 
Pe de altă parte, Curtea a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „cu valabilitate permanentă” cuprinsă în art. 52 cu referire la lit. a) din Legea privind sistemul public de pensii este constituțională în raport cu criticile formulate.

 

Sursa informației

Neconstituționalitate (Comunicat): Art. 25 alin. (1) și art. 63 lit. a)-b) din Legea privind sistemul public de pensii was last modified: martie 14th, 2019 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.