Ne vom apăra pădurile

13 iun. 2017
Vizualizari: 1009

Poate cea mai importantă știre a acestei zile vine de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care se va implica în combaterea defrișărilor și în protejarea fondului forestier.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a încheiat, marți, un protocol cu Ministerul Apelor și Pădurilor, care are ca scop creșterea eficienței acțiunilor de prevenire, descoperire și combatere a oricăror fapte păgubitoare pentru integritatea fondului forestier național”, notează azi Agerpres.

News.ro ne anunță că luni: „Curtea de Apel București a decis să suspende hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) potrivit căreia inspectorii judiciari să nu mai fie recrutați prin procedură proprie, ci prin intermediul CSM”.

Dosarul Flora a fost redeschis.

„Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București de redeschidere a urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul „Flora”. Decizia judecătorilor este definitivă”, notează Agerpres.

„Dosarul a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătrați în zona Dămăroaia. Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora”, mai arată jurnaliștii de la Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolsch, a declarat, marți, că președintele Klaus Iohannis va merge săptămâna viitoare într-o vizită la Berlin, unde se va întâlni cu Angela Merkel. Tot săptămâna viitoare, președintele va ajunge și la Bruxelles, unde va avea o întrevedere cu președintele francez, Emmanuel Macron.

„Este un prilej cu care președintele va avea întrevederi importante. Se va întâlni cu cancelarul german, Angela Merkel, cu președintele Germaniei. Va fi prezent în calitate de invitat de onoare la o ceremonie de comemorare a victimelor refugiului și expulzării”, a declarat, azi, Mădălina Dobrovolschi, scrie Adevărul.

„Pe 20 iunie, președintele ar urma să țină și un discurs oficial în cadrul vizitei în Germania, vizită prilejuită cu ocazia îndeplinirii a 50 de ani de relații diplomatice româno-germane”, mai arată Adevărul.

News.ro scrie azi despre Comisia de anchetă privind alegerile din 2009.

„Birourile Permanente Reunite au decis, marți, prelungirea cu 60 de zile a programului comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 și, de asemenea, au aprobat solicitarea de decontare a cheltuielilor pentru cei invitați la audieri și care nu își permit drumul până la București”, arată News.ro.

În timp ce în PSD sunt zbateri pentru analiza evaluarea miniștrilor din Cabinetul Grindeanu și a lua decizii în privința viitorului acestui cabinet, UDMR este curtată de PSD.

Cotidianul scrie despre declarațiile liderilor PSD pe această temă și reacția UDMR.

„În acest moment, nu există condiția intrării UDMR la guvernare, a declarat, marți, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, dar se arată dispus la discuții „dar pe lucruri concrete, nu pe vise”, notează Cotidianul.

„Până există premier, până când există coaliție, până când coaliția are majoritate, nu este un subiect despre care noi putem discuta, speculații, avioane, elicoptere, nu este treaba noastră să discutăm despre astfel de chestiuni. Deci, până când există Guvern, cu premier, cu majoritate nu intrăm în astfel de discuție”, a mai precizat liderul UDMR”, mai scrie Cotidianul.

În Republica Moldova, Unimedia redă ultimele declarații ale președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc cu privire la proiectul de schimbare a sistemului electoral.

„Avizul Comisiei de la Veneția nu poate poate fi pozitiv sau negativ. Comisia de la Veneția vine doar cu recomandări din punct de vedere juridic. Declarațiile aparțin președintelui Partidului Democrat Vlad Plahotniuc”, notează Unimedia.

Unimedia redă declarația liderului PD, Vlad Plahotniuc: „Chiar noi am transmis proiectul privind schimbarea sistemului electoral Comisiei de la Veneția. Pentru că ne dorim să avem această expertiză tehnico-jurică, în așa fel încât inițiativă să fie una în acord cu standardele intonaționale în materie electorală”.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Liderul PD a mai afirmat că imediat după ce expertiza Comisiei de la Veneția va fi, inițiatorii proiectului vor face schimbările necesare, după care vor fi consultări interne și externe”, mai scrie Unimedia.

Și tot din Republica Moldova aflăm mai multe despre expluzarea de la Chișinău a unor diplomați ruși.

„Serviciul de informații din Republica Moldova crede că cei cinci diplomați ruși expulzați din această țară luna trecută erau spioni care recrutau luptători pentru insurgența sprijinită de Moscova în estul Ucrainei, au declarat marți o sursă guvernamentală și două surse diplomatice pentru Reuters. Agenția de presă britanică menționează că declarațiile au fost făcute sub rezerva anonimatului ca urmare a faptului că subiectul este unul foarte sensibil”, notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Ne vom apăra pădurile was last modified: iunie 13th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: