Muşat & Asociaţii – „Nou şi vechi în Codul Muncii. Soluţii de implementare. Bune practici în situaţii de criză în organizaţie”

22 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 443
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

București, 21 noiembrie 2017: Workshop-ul „Nou și vechi în Codul Muncii. Soluții de implementare. Bune practici în situații de criză în organizație”, organizat la sediul firmei de avocatură Mușat & Asociații, a reunit ieri, 21 noiembrie, manageri de resurse umane, șefi ai departamentelor juridice, precum și directori ai unor mari companii locale și internaționale, din industrii precum financiar-bancar, telecom, IT, farma și logistică.

Evenimentul a fost susținut de Anca Vătășoiu, Managing Associate în cadrul casei de avocatură Mușat & Asociații și Simona Anton, Senior Associate în cadrul casei de avocatura Mușat & Asociații, specialiști cu peste 10 ani de experiență în dreptul muncii.

Organizat la doar două zile după aprobarea derogărilor de la Legea dialogului social, prin O.U.G. nr. 82/2017, workshop-ul a debutat cu analiza noilor reglementări și a posibilelor soluții de implementare a acestora. Prevederile noii ordonanțe urmează a fi aplicate în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017 de către toți angajatorii, indiferent de numărul de salariați, în sensul inițierii negocierilor colective pentru punerea în aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 79/2017 care vizează modificarea Codului Fiscal.

În continuare, au fost dezbatute modificările aduse Codului Muncii prin O.U.G. nr. 53/2017, discuțiile concentrându-se asupra introducerii conceptului de muncă nedeclarată și a răspunderii contravenționale aplicabile angajatorului, asupra formei scrise a contractului individual de muncă, asupra încheierii actului adițional la contractul individual de muncă precum și asupra evidențierii orelor de muncă de către angajator.

Cel de-al treilea subiect abordat în cadrul workshop-ului a fost telemunca, un subiect de actualitate care suscită tot mai mult interesul angajatorilor în contextul în care nu există prevederile legale dedicate activității în regim de telemuncă. Proiectul de lege privind reglementarea acestui tip de activitate a fost adoptat de Senat și se află în prezent în dezbatere la Camera Deputaților.

O alta temă care a stârnit interesul audienței a fost evaluarea profesională a salariaților. Participanții la workshop au discutat, împreună cu avocații Mușat & Asociații, pe marginea provocărilor practice întâmpinate pe parcursul implementării procedurilor de evaluare a activității profesionale a salariaților, inclusiv în contextul concedierii pentru necorespundere profesională.

Workshop-ul s-a încheiat cu o dezbatere pe tema discriminării și hărțuirii la locul de muncă, în cadrul căreia accentul s-a pus pe reglementarea conceptului la nivel european și național, aplicarea legislației privind discriminarea în cadrul relațiilor de muncă și pârghiile de soluționare a sesizărilor/plângerilor formulate de victimele actelor de discriminare sau hărțuire.

Invitații au manifestat un real interes cu privire la temele si subiectele abordate, iar pe parcursul workshop-ului, au participat activ adresând întrebări, împărtășind experiențe practice și dezbătând împreună cu avocații Mușat și Asociații soluții adaptate domeniului lor de activitate.

Mușat & Asociații – „Nou și vechi în Codul Muncii. Soluții de implementare. Bune practici în situații de criză în organizație” was last modified: noiembrie 22nd, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter