Cum a fost Conferința „2017 - Provocări și tendințe fiscale”

3143       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Cum a fost la conferința „2017 – Provocări și tendințe fiscale” 📅 26 ianuarie 2017 București Cum a fost la conferința „2017 – Provocări și tendințe fiscale”

Data 26 ianuarie 2017
Locația Sediul Muşat & Asociaţii, Bvd. Aviatorilor nr. 43, etaj 5
Speakeri Răzvan Graure – Tax Partner; Roxana Bujoreanu (Dobrogeanu) – Tax Manager; Oana Grădinariu – Deju – Tax Manager; Alina Man – Tax Associate

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Numeroși antreprenori, directori de operațiuni, manageri financiari și specialiști în taxe din cadrul marilor companii din România au aflat de la experții Mușat & Asociatii – Consultanță Fiscală care sunt cele mai fierbinți teme în domeniul fiscalității la început de an. În cadrul conferinței organizate la București cu tema „2017 – Provocări și tendințe fiscale”, aceștia au analizat împreună subiecte precum: reforma status-quo-ului fiscal, relaxarea anumitor sarcini administrative și prevederi ale legislației fiscale sau noile tendințe în abordarea inspecțiilor fiscale – în contextul principalelor modificări aduse recent legislației specifice, toate acestea prin prisma experienței extinse în manadate de anvergură ale specialiștilor Mușat & Asociații.

„În contextul celor mai recente schimbări propuse de Guvern și modificărilor aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură fiscală, am considerat important pentru mediul de afaceri să dezbatem împreună cu invitații noștri și să explicăm, de exemplu, ce presupune simplificarea sarcinilor administrative în materie de TVA, armonizarea și cooperarea fiscală la nivel european, atât pe zona de impozite directe, cât și în ceea ce privește TVA, precum și să previzionăm care sunt provocările și tendințele fiscale ce ne așteaptă în acest an. Totodată, având în vedere multiplele spețe în care acordăm consultanță fiscală clienților noștri, am discutat aspecte desprinse din practica noastră, astfel încât managerii să cunoască și să evite anumite situații neplăcute ce pot interveni în raport cu autoritățile fiscale”, a declarat Răzvan Graure, Partener Taxe la Mușat & Asociații.

Posibilitatea reluării deducerii cheltuielilor și a TVA în situația anulării codului de TVA, programele de tip „stock option” și alte facilități de fidelizare a resursei umane, avantajele de care beneficiază, dar și riscurile potențiale la care se pot expune companiile din perspectiva optimizării fiscale, care este abordarea instanțelor în problema fraudei fiscale au completat tema dezbătută în cadrul conferinței.

Mușat & Asociații – Consultanță Fiscală este o companie de consultanță fiscală afiliată societății de avocatură Mușat & Asociații, ce reunește consultanți și avocați specializați în drept fiscal. Beneficiind de cunoștințe vaste în această arie de practică, Mușat & Asociații – Consultanță Fiscală oferă consiliere detaliată cu privire la aspecte fiscale și dificultățile în aplicarea și interpretarea lor, generate de numeroasele modificări ale legislației în domeniu.

Expertiza acoperă toate domeniile de aplicare a legislației fiscale atât la nivel național, cât și la nivel internațional, de la fiscalitate directă și indirectă, prețuri de transfer și TVA, până la consiliere de specialitate în domeniul fuziunilor și achizițiilor, tranzacții complexe transfrontaliere, precum și identificarea unor alternative financiare eficace pentru investițiile în Romania.

Echipa de consultanți are o experiență bogată dobândită în numeroase industrii-cheie, precum: financiar-bancară, asigurări, sănătate & produse farmaceutice, petrol & gaze, imobiliar & construcții, comunicații, media & tehnologie, retail, industrie.


 

Cum te afectează cele mai recente schimbări privind simplificarea sarcinilor administrative în materie de TVA, precum și armonizarea fiscală la nivel european? Ești interesat să înțelegi care sunt noile tendințe în abordarea inspecțiilor fiscale și ce ne așteaptă în anii care vin din punct de vedere al taxelor?

Află răspunsurile la toate aceste întrebări joi, 26 ianuarie 2017, ora 09:30, la sediul Mușat & Asociații, Bvd. Aviatorilor nr. 43, etaj 5.

AGENDĂ

09:30 – 10:00Înregistrare participanți

10:00 – 10:45Principalele modificări aduse legislației fiscale în 2017

 • Deducerea cheltuielilor și a TVA în situația anulării codului de TVA – o relaxare așteptată
 • Programele de tip „stock option” și fidelizarea resursei umane
 • Microîntreprinderile – un „nou” început
 • Cotele de TVA: diminuare… și simplificare?
 • TVA – reducerea sarcinilor administrative. Este acesta începutul?
 • Ajustarea TVA pentru bunurile de capital. Revenirea la normalitate.

10:45 – 11:30Tendințe noi în abordarea inspecțiilor fiscale

 • Optimizarea fiscală. La ce riscuri ne expunem?
 • Substanța reală a tranzacțiilor. De unde începe evaziunea fiscală?
 • Cum abordează instanțele problema fraudei fiscale?

11:30 – 12:00 – Pauză de cafea

12:00 – 12:45 – Provocări și tendințe fiscale: ce ne așteaptă în acest an?

 • Europa la răscruce – reforma status-quo-ului fiscal
 • Schimbul de informații fiscale. Sfârșitul aranjamentelor de tip „off-shore”?
 • Cum ne vom supune armonizării fiscale la nivelul Uniunii Europene? Facem față modificărilor propuse?
 • Mai mult sprijin pentru business – propuneri ale mediului de afaceri în materie fiscală

12:45 – 13:15Sesiune Întrebări & Răspunsuri

13:15 – 14:30Prânz & Socializare

Lectori:

Răzvan Graure – Tax Partner

Roxana Bujoreanu (Dobrogeanu) – Tax Manager

Oana Grădinariu-Deju – Tax Manager

Alina Man – Tax Associate

Vă rugăm să confirmați participarea până la data de 20 ianuarie 2017 la [email protected], telefon 0755.070.101. 

 

 

Cum a fost la conferința „2017 – Provocări și tendințe fiscale” was last modified: martie 8th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter