A murit Stephen Hawking

14 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 824

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Așa cum nu putem concepe un program tv fără fotbal, la fel nici din Revista noastră nu putea lipsi.

Ceea ce știe toată lumea este faptul că la Federația Română de Fotbal vor avea loc, în curând, alegeri. Dar deocamdată, până la alegeri, FRF a intrat în atenția DNA.

Monitor Dosare

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au vizitat, miercuri, sediul Federației Române de Fotbal, de unde au ridicat mai multe documente, în special contracte comerciale încheiate în perioada 2006-2010”, notează Agerpres.

„Investigația DNA în fotbal vine în contextul în care, la 18 aprilie, sunt programate alegeri pentru președinția Federației Române de Fotbal. Principalii candidați sunt actualul președinte, Răzvan Burleanu, și fostul internațional, Ionuț Lupescu. Până în prezent, și-au mai anunțat intenția de a candida foștii fotbaliști, Marcel Pușcaș și Sorin Răducanu”, mai scrie Agerpres.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, care s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții Băncii Mondiale, le-a propus acestora finanțarea unor centre regionale de arhive, care să fie construite la nivelul fiecărei curți de apel, în cadrul unui proiect vizând îmbunătățirea serviciilor judiciare, început în vara anului trecut, cu un buget de 65 de milioane de euro”, notează azi News.ro.

În urmă cu ceva vreme, presa scria despre cazul retrocedărilor de la Nădaș. Povestea nu a luat sfîrșit așa cum ne-am imaginat.

„Cele cinci persoane din Nadăș au intrat în greva foamei în fața Tribunalului Olt, nemulțumite că instanța olteană a dispus rejudecarea dosarului privind retrocedarea întregului lor sat, în care Judecătoria Balș le dăduse câștig de cauză, în septembrie 2017. Sătenii acuză faptul că nu s-a ținut cont nici măcar de faptul că retrocedarea a peste 8.700 de hectare de teren, suprafața întregului sat, face obiectul unui dosar al Direcției Naționale Anticorupție Timișoara”, scrie Cotidianul.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis, miercuri, redeschiderea unui dosar în care este vizat fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, instanța supremă desființând o decizie din 2016 a Parchetului General, de clasare a acestui dosar.

„«Admite plângerea formulată de petentul Șova Mihai împotriva Ordonanței nr. 539/P/2016 din data de 22 septembrie 2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, menținută prin Ordonanța nr. 178/II/2/2017 din 14 decembrie 2017. Desființează ordonanța atacată și trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică pentru completarea urmării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu, prevăzute de art. 297 alin. (1) Cod penal, art. 47 raportat la art. 321 Cod penal, art. 47 Cod penal raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal», se arată în decizia instanței supreme”, notează News.ro.

„De asemenea,Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea polițistului Bogdan Gigină. În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliție Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulație, în urma căruia a decedat”, mai arată News.ro.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care aduce modificări Codului Muncii, în sensul definirii „muncii nedeclarate”. Angajatorii riscă să fie amendați cu 20.000 lei, dacă primesc la muncă persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

„Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților prevede că «munca nedeclarată» reprezintă: «primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților, cel târziu în ziua anterioară începerii activității»”, menționează Cotidianul.

În finalul Revistei, amintim despre trecerea în neființă a astrofizicianului Stephen Hawking.

„Profesorul Stephen Hawking a fost un spirit strălucitor și extraordinar, unul dintre cei mai mari oameni de știință ai generației sale. Curajul său, umorul și determinarea de a obține în viață cât mai mult posibil au fost o sursă de inspirație. Moștenirea lui nu va fi uitată”, a scris, pe Twitter, prim-ministrul britanic, Theresa May, relatează AFP și Press Association, citate de Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Și tot Agerpres mai amintește și că „organizația Greenpeace i-a mulțumit lui Hawking pentru că i-a ajutat pe oameni să-și înțeleagă rolul în univers și pentru că «ne-a lăsat plini de uimire»”.

Seară frumoasă!

A murit Stephen Hawking was last modified: martie 14th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter