MPR|Partners: Un important proiect fotovoltaic în Constanța

28 nov. 2023
Vizualizari: 114

În apropiere de orașul Ovidiu, județul Constanța, pe o suprafață de 100 de hectare, se va construi un nou parc fotovoltaic cu o capacitate de 60MW.

Proiectul a fost dezvoltat de către EnPower Energy, importantă companie de proiecte din sectorul energiei verzi, a cărei CEO este Laurențiu Udrescu, iar CTO este Florin Danilov, ambii posedând vastă experiență în domeniul energetic.

În cursul lunii octombrie anul curent, după obținerea Planului Urbanistic Zonal și a Avizului Tehnic de Racordare, proiectul a fost achiziționat de către Econergy International Ltd, urmând ca echipa EnPower Energy să continue coordonarea până la obținerea autorizației de construire și punerea în funcțiune a acestuia. Econergy International Ltd este un mare investitor israelian, această achiziție făcând parte parte din strategia sa de expansiune în România, unde deține proiecte cu o capacitate cumulată de 1,5 GW. Compania face parte din Econergy Renewable Energy Ltd, cu sediul în Israel, cu activitate în România, Italia, Grecia, Polonia, Spania și Marea Britanie.

Alături de vânzător în această tranzacție se află firma de avocatură MPR|Partners. Echipa dedicată dezvoltării și vânzării a fost coordonată de avocat fondator coordonator Gelu Maravela și de avocat coordonator Dana Rădulescu și a fost formată din 8 avocați. Asistența acordată în ambele etape (dezvoltare și vânzare) a constat în structurarea dezvoltării, asistență în negocierea și redactarea documentelor relevante și asistență în procesul general de dezvoltare a proiectelor, în toate etapele acestora. Au fost de asemenea numeroase aspecte corporative, de dezvoltarea proiectelor, de drept imobiliar și varii tipuri de autorizare (în ceea ce privește aspectele legate de mediu, imobiliare și energetice).

Informații despre MPR|Partners pot fi accesate la adresa http://www.mprpartners.uk (biroul din Londra) și la adresa http://www.mprpartners.com (biroul din București).

 

MPR|Partners: Un important proiect fotovoltaic în Constanța was last modified: noiembrie 28th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: