Motive pentru care studenții Facultății de Drept ar trebui să devină membri ELSA

0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2869

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Continuăm Maratonul Facultăților de Drept la Suceava, Universitatea Ștefan cel Mare, cu două studente implicate în activitatea ELSA, filiala din Suceava – Cătălina Spoială și Evelina Sauciuc. Bine vă găsim, fetelor!

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Cătălina Spoială: Bine vă găsim și noi pe dumneavoastră.

Evelina Sauciuc: Bine ați venit!

Nicolae Cîrstea: Cum e viața de student și cum e activitatea în ELSA, filiala din Suceava? Sunteți implicate în unele dintre activități? Sunteți simpli membri ai ELSA?

Cătălina Spoială: Eu sunt membră implicată în departamentul Seminare și Conferințe, alături de vicepreședinta cu care ați vorbit mai înainte (n.n. pentru detalii puteți consulta interviul cu Marcela Bejinariu, vicepreședinte al departamentului Seminare și Conferințe). Fac parte din acest departament începând cu luna noiembrie a anului trecut, am luat parte la înscrierile de atunci, am trecut de toate procedurile și mă bucur că am reușit să ajung să fiu membră, astăzi.

Nicolae Cîrstea: Evelina, tu ești proaspăt intrată în organizație. De ce te-ai hotărât să faci parte din ELSA?

Evelina Sauciuc: În ciuda faptului că sunt studentă în anul II la această facultate, nu am avut curajul necesar pentru a mă înscrie în ELSA. Am avut ambiția și voința de a începe două facultăți la zi și am considerat că nu am suficient timp pentru a mă ocupa și de activități extra-școlare. Având în vedere faptul că ELSA oferă oportunități, ELSA deschide uși și oferă șanse studenților să crească împreună – cultural, juridic – în domeniul pentru care ne pregătim cu toții să reușim, am considerat că este benefic, necesar și, indiferent de cât de puțin timp ai, cu siguranță poți să-ți faci timp pentru lucrurile care chiar contează.

Nicolae Cîrstea: Cătălina, tu activezi din luna octombrie. Cum au fost aceste 6-7 luni în interiorul ELSA?

Cătălina Spoială: Au fost foarte interesante, în primul rând; pot să vă zic că am reușit să acumulez o mulțime de informații și să înțeleg foarte multe lucruri care îmi erau neclare atunci când am intrat la Facultatea de Drept. Mi-am făcut o mică familie, momentan, m-am apropiat cât am putut de persoanele pe care le-am întâlnit și deja, alături de colegii mei din departament și din cadrul asociației, am organizat și vreo două-trei evenimente, ceea ce e foarte bine pentru început, pentru un membru intrat abia de un an.

Nicolae Cîrstea: Evelina, tu vizezi anumite activități în care ai vrea să te implici în următoarea perioadă?

Evelina Sauciuc: Având în vedere că în ultima perioadă am fost repartizată chiar după dorința mea, în departamentul Seminare și Conferințe, îmi doresc realizarea unor asemenea proiecte, chiar și proiectul efectiv, pe care l-am pregătit în vederea depășirii statului de inițiat, vizează o astfel de idee. Prin urmare, mi-ar plăcea foarte mult să pregătesc o serie de cafenele juridice și, mai mult decât atât, dincolo de această sferă familială, a ceea ce înseamnă socializarea juridică, mi-ar plăcea foarte mult să realizez și o serie de conferințe cu personalități din domeniul juridic, atât cadre didactice, cât și persoane care profesează în funcții juridice.

Nicolae Cîrstea: Cătălina, de ce ar trebui să se implice un student la Drept în activitatea acestei organizații?

Cătălina Spoială: Din punctul meu de vedere, consider că ar trebui să fii foarte implicat atunci când decizi să intri în această asociație, datorită faptului că reușești să primești o multitudine de informații din acest domeniu juridic, să întâlnești persoane din domeniul juridic, participi la o multitudine de conferințe, activități, evenimente, prin care poți să discuți față în față, cum ar veni, cu persoanele cu care nu ai fi avut ocazia dacă ai fi fost un simplu student la Drept, care nu ar face parte din această asociație. Și consider că există o multitudine de avantaje în a participa și a fi chiar membru activ și implicat, pentru că reușești să te dezvolți altfel și să înțelegi altfel cariera juridică pe care ai ales s-o urmezi.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Nicolae Cîrstea: Evelina, de ce această alegere, a facultății de Drept, pentru studiile universitare?

Evelina Sauciuc: Aș putea spune că este o dorință pe cât de egoistă, pe atât de darnică, față de cei din jur. Pe de o parte, mă văd ca fiind aptă în acest domeniu, mă văd ca fiind singurul domeniu în care aș putea activa fiind motivată intrinsec, și nu extrinsec, în ciuda satisfacției financiare pe care o are orice practician în domeniul juridic, pur și simplu consider că m-ar face fericită. Pentru că știu că doar printr-o bază etico-morală am putea schimba tot ceea ce înseamnă corupție, tot ceea ce înseamnă nedreptate. Și în momentul în care o persoană își dorește cu adevărat să schimbe ceva, trebuie să facă un pas.

Nicolae Cîrstea: Cătălina, la tine cum a venit această alegere a Facultății de Drept?

Cătălina Spoială: Am ales această facultate în primul rând pentru a nu părăsi zona aceasta frumoasă, a Bucovinei, și am considerat că și în cadrul Facultății de la Suceava poți reuși să activezi, în final, ca o personalitate juridică. Am reușit să vorbesc cu colegii mai mari, am întrebat diferite lucruri despre această Facultate și am înțeles că, într-adevăr, este una care, încet, încet, va ajunge să fie cât de prestigioasă se poate și va lua locul multor alte facultăți. Așadar, am ales să urmez această facultate din dorință proprie, nu am fost împinsă de la spate de nimeni, mi-am dorit asta și vreau să activez în acest domeniu.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc amândurora și vă doresc succes în activitatea voastră.

Cătălina Spoială: Mulțumim și noi.

Motive pentru care studenții Facultății de Drept ar trebui să devină membri ELSA was last modified: iunie 21st, 2018 by Evelina Sauciuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Evelina Sauciuc

Evelina Sauciuc

Este studentă a Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și membră a ELSA Suceava.
A mai scris:
Cătălina Spoială

Cătălina Spoială

Este studentă a Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și membră a ELSA Suceava.

Abonează-te la newsletter