Motive de bănuială legitimă. Competența de soluționare a cererii de strămutare (NCPC)

9 ian. 2020
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 719

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1230/2019

NCPC: art. 131, art. 142 alin. (1)

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Prin cererea înregistrată la 16 mai 2019 pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția I civilă, petentul A. a solicitat strămutarea pricinii ce formează obiectul dosarului nr. x/2018 al Judecătoriei Blaj, pentru motive de bănuială legitimă.

Potrivit dispozițiilor art. 142 alin. (1) C. proc. civ., cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă este de competența curții de apel, dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia.

În aplicarea dispozițiilor art. 131 C. proc. civ., raportat la prevederile art. 142 alin. (1) C. proc. civ., se constată că instanța competentă material a soluționa cererea de strămutare este Curtea de Apel Alba Iulia, instanță în favoarea căreia urmează a se dispune declinarea competenței.

Sursa informației: www.scj.ro.

Motive de bănuială legitimă. Competența de soluționare a cererii de strămutare (NCPC) was last modified: ianuarie 7th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter