Moţiunea PSD ar putea fi atacată la CCR

18 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 201

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept „cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”.

„Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor. Guvernarea PNL poate fi rezumată la o singură propoziție – «Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată, belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor». Acesta este și titlul moțiunii de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, scrie News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

„El (n.n.Marcel Ciolacu) a adăugat că Eugen Teodorovici este singurul parlamentar care nu a semnat moțiunea. Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis luni seara ca moțiunea de cenzură a PSD să fie citită într-un plen reunit care va avea loc pe 20 august și va începe la ora 12.00. Votul și dezbaterea moțiunii vor fi stabilite într-o altă ședință a conducerii reunite a Parlamentului”, mai arată News.ro.

România Liberă scrie despre anunțului lui Victor Ponta, făcut la Slobozia, la lansarea candidaților locali, potrivit căruia parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL.

„Nu vom fi anexa nimănui, nu suntem remorca nimănui, dacă se pune problema să dăm jos Guvernul Orban vă garantez că eu și toți parlamentarii Pro România vom vota să dăm jos Guvernul Orban. Fără să uităm că Guvernul Orban a fost pus cu voturile PSD. O să-i ajutăm acuma să-l de-a jos. Întotdeauna când va fi ceva bun de făcut pentru România, ne aliem cu oricine, când sunt lucruri rele de făcut nu ne vom alia cu nimeni”, a spus liderul Pro România, Victor Ponta, scrie România Liberă.

Premierul Ludovic Orban consideră că moțiunea de cenzură depusă de Opoziție în vacanța parlamentară reprezintă „un act de iresponsabilitate”.

„Analizăm posibilitatea, nu de a ataca la Curte, de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva, niciun partid politic nu a depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară, sesiune extraordinară. Nu am luat încă decizia, încă analizăm toate temeiurile constituționale”, a mai precizat premierul Orban, scrie Libertatea.

Situația infestărilor cu COVID-19, în România, rămâne în continuare critică. Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a estimat, dumincă, într-o declarație la un post de televiziune, că este posibil ca o jumătate de milion de români să fi fost infectați cu COVID-19.

„Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5 la sută”, a declarat, duminică, dr. Alexandru Rafila, într-o declarație prezentată la postul Digi24, citat de România Liberă.

„Dr. Rafila a precizat că, în România, în acest moment se realizează un studiu de seroprevalență în cadrul INSP. Conform rezultatelor acestui studiu, «probabil că cifrele vor fi între 2 – 3 la sută seroprevalență, adică persoane care au trecut prin infecție în România», a estimat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”, mai arată România Liberă.

Presa mai scrie că, pe fondul epidemiei de COVID-19, Clujul obține noi fonduri europene pentru spitale. Consiliul Județean (CJ) Cluj a câștigat al doilea proiect din fonduri europene, care vizează îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza COVID-19.

„Contractul de finanțare este în valoare de 15,3 milioane de lei. Din banii obținuți de la Uniunea Europeană vor fi decontate 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și peste 358.000 de echipamente de protecție achiziționate de Consiliul Județean din bugetul județului. Ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie «Leon Daniello» și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal”, relatează Știrile Transilvaniei.

Pagina externă a presei de azi este deschisă de criza din Belarus.

„Proteste de amploare au fost organizate duminică, în Belarus, 200.000 de demonstranți cerând, în capitala Minsk, plecarea lui Alexandr Lukașenko de la putere, în urma fraudării alegerilor prezidențiale care au avut loc săptămâna trecută. Amploarea protestelor a minimalizat mitingul lui Lukașenko, organizat în centrul orașului Minsk, unde au fost chemați câteva mii de susținători din întreaga țară. Într-un discurs plictisitor Lukașenko a arătat că nu este deloc dispus să cedeze în fața protestelor naționale. El a insistat asupra faptului că alegerile din 9 august – considerate pe scară largă un vot fraudulos, care i-a oferit victoria cu un procent de 80 la sută – au fost corecte și nu vor mai fi organizate din nou. De asemenea, Lukașenko a pus protestele naționale și pe seama ipoteticelor influențe străine, avertizându-și susținătorii cu privire la pericolul pe care îl reprezintă pentru țară apropierea forțelor NATO”, relatează România liberă.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Seară frumoasă!

Moțiunea PSD ar putea fi atacată la CCR was last modified: august 18th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter