Moţiunea împotriva ministrului Ghinea − respinsă

15 iun. 2021
Vizualizari: 509

PSD înregistrează un nou eșec în Parlament, moțiunea sa împotriva ministrului Cristian Ghinea fiind respinsă, la fel cum s-a întâmplat, anterior, cu moțiunile simple împotriva miniștrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui și Adrian Oros.

„Moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă, marți, de plenul Camerei Deputaților. S-au înregistrat 143 voturi «pentru», 171 «împotrivă» și o abținere. În moțiunea «Cristian Ghinea, de la zero la abis», social democrații i-au reproșat ministrului că blochează absorbția de fonduri pentru autoritățile locale, că «îndatorează» țara cu 15 miliarde de euro prin PNRR și că banii luați prin planul de redresare sunt «doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR». Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarant, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea de luni, că textul moțiunii este un «fake news»”, relatează Digi24.

Dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a avertizat, marți, că este posibil ca țara noastră să se confrunte cu un nou val al pandemiei, odată cu venirea sezonului rece, și dorește să accelereze vaccinarea și în zona rurală cu ajutorul unor echipe mobile de vaccinare.

„«Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună și jumătate, să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte. Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV2 are toate caracteristicile să devină variantă dominant, și din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare al tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze», a declarat dr. Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă, marți, 15 iunie”, scrie România Liberă.

Cu toate eforturile care se fac, campania de vaccinare nu are succesul scontat.

„Autoritățile au anunțat, marți, că România va suspenda o parte din dozele de vaccin pe care ar trebui să le primească în perioada următoare pentru a avea un management mai bun al stocurilor, în condițiile în care din cele aproape 15 milioane de doze recepționate până acum, doar 60% au fost folosite, iar vaccinul riscă să iasă din termenul de valabilitate. De asemenea, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, a scăzut numărul persoanelor vaccinate și al celor care doresc să se vaccineze, motiv pentru care mai multe centre de vaccinare vor fi închise, în timp ce pentru alte centre va fi redus programul. Toate aceste modificări vor fi operate și în platforma de vaccinare”, scrie Digi24.

„Agenția națională a medicamentului din Italia (Aifa) a anunțat, marți, că persoanele sub 60 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca vor putea solicita un ser diferit la rapel”, informează Euractiv, citat de Libertatea.

„Anunțul vine după ce, începând cu 11 iunie, vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson au fost suspendate pentru persoanele sub 60 de ani. Decizia suspendării celor două vaccinuri a fost luată după ce un tânăr de 18 ani care făcea un tratament hormonal a murit din cauza unui cheag de sânge rar, după ce a primit prima doză de vaccin AstraZeneca. Cu toate acestea, nu toate autoritățile regionale care coordonează campania de vaccinare sunt în favoarea amestecării vaccinurilor”, mai scrie Libertatea.

Și, tot de la AstraZeneca, vine un anunț surprinzător.

„Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a anunțat marți, 15 iunie, că, în urma unui studiu clinic, tratamentul său bazat pe anticorpi monoclonali, AZD7442, nu și-a atins obiectivul principal de prevenire a formelor simptomatice de COVID-19 în cazul persoanelor expuse recent la noul coronavirus”, informează Reuters, citată de Libertatea.

„Potrivit companiei, la studiu au participat adulți nevaccinați cu vârste de peste 18 ani, care au confirmat expunerea la o persoană infectată cu coronavirus în ultimele opt zile. AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparație cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic, a mai precizat compania. (…) AZD7442 este dezvoltat cu finanțare din partea guvernului Statelor Unite. AstraZeneca a anunțat, în martie, semnarea unui contract cu guvernul american pentru furnizarea a jumătate de milion de doze de AZD7442. Compania a spus marți că este în prezent în negocieri cu guvernul SUA în ceea ce privește următorul pas care ar trebui făcut în privința acelui acord”, mai scrie Libertatea.

Seară frumoasă!

Moțiunea împotriva ministrului Ghinea − respinsă was last modified: iunie 15th, 2021 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: