Moţiune cu surprize

6 sept. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 221

Surpriză de proporții în Parlament: deocamdată, moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR nu poate fi citită și votată în Parlament.

„Social-democrații au decis, luni, să boicoteze ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților unde se discuta introducerea moțiunii de cenzură pe ordinea de zi de dezbatere și vot în Parlament. Liderii PSD susțin că nu vor să «arbitreze» conflictul dintre PNL și USR PLUS în Guvern, deoarece nu fac parte din nicio tabără și cer susținere pentru propria lor moțiune de demitere a lui Florin Cîțu. Majoritatea membrilor PSD s-au retras din ședința BPR. Astfel, nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru votarea ordinii de zi. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, ceruse Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputați USR PLUS și AUR”, relatează Digi24.

„«Noi nu arbitrăm un conflict între PNL și USR PLUS, nu facem parte din nicio tabără. Cum să arbitrăm între dumneavoastră care spuneți că ceilalți sunt hoți cu PNDL, iar ceilalți spun că sunteți falsificatori», a declarat Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD”, mai arată Digi24.

Adâncirea crizei guvernamentale și majorările de prețuri provocate de liberalizarea pieței de energie aduc în discuție o nouă soluție politică: alegeri anticipate. Despre declanșarea alegerilor anticipate vorbesc, în primul rând, liderii principalului partid de opoziție: PSD. Soluția este îmbrățișată și de AUR. Premierul Florin Cîțu a declarat duminică seară, la Blaj, că România are nevoie de un Guvern stabil și că alegerile anticipate ar fi o greșeală în acest moment.

„Suntem încă în pandemie. Vine iarna, facturile la energie deja știm că vor crește și trebuie să adoptăm acele măsuri. Cred că doar cineva care nu își dorește binele românilor și își dorește să arunce țara în haos vorbește de alegeri anticipate în acest moment, astăzi”, a mai spus premierul, potrivit Agerpres, scrie Antena 3.

PSD anunțase că va susține moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR doar dacă se va merge până la capăt și se va ajunge la alegeri anticipate.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

„«Dacă moțiunea alianței USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianța USR-AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR-AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece», a declarat liderul social-democrat, Marcel Ciolacu”, scrie Agerpres.

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat luni, 6 septembrie, că formațiunea sa nu a depus o moțiune „împreună cu nimeni” și că nu va face nicio alianță cu AUR.

N-am depus o moțiune împreună cu nimeni. Noi ne-am propus propria moțiune și am căutat susținere în Parlament de la toate partidele care sunt acolo, nu noi am decis ce partid să intre sau să nu intre în Parlament, însă atunci când vrei să aplici o procedură parlamentară și depunerea unei moțiuni de cenzură e un act politic care are nevoie de o procedură parlamentară, ne-am asumat acel act politic de a depune o moțiune de cenzură noi, USR PLUS și am cerut partidelor parlamentare sprijin pentru asta, am primit sprijin pentru moțiune și la atât se limitează așa-zisa colaborare cu AUR. Noi n-avem nici un proiect politic cu acest partid, n-avem nici o alianță, n-avem de gând să guvernăm cu ei, n-avem de gând să negociem obiective politice pe care le avem noi. AUR a decis să semneze această moțiune, ca să putem îndeplini o procedură parlamentară și să putem depune moțiunea, ca să vedem la vot care e părerea partidelor politice legat de această moțiune”, a precizat Cioloș, scrie News.ro.

„Întrebat la RFI dacă este de acord cu anticipatele, Dacian Cioloș a răspuns: «Aici vorbim de situația premierului Cîțu, nu de alegeri anticipate, astea sunt soluții care pot fi discutate după ce clarificăm situația premierului Cîțu»”, relatează Libertatea.

Cum deschiderea școlilor se apropie, redăm declarația prefectului Capitalei, Alin Stoica, care a vorbit despre posibilitatea reintroducerii obligativității măștii de protecție în jurul școlilor.

„«Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor. Lucrul acesta urmează să fie stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență», a spus prefectul Alin Stoica, la Antena 3”, scrie România liberă.

Seară frumoasă!

Moțiune cu surprize was last modified: septembrie 6th, 2021 by Claudiu Pamuc

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter