Monica Rațiu: Noi pornim de la ideea că bugetul e fix, deși el e o estimare

13 iun. 2016
1 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 812
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Monica Rațiu – Conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității din București, titular al disciplinei „Dreptul achizițiilor publice” – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 8 iunie 2016, cu tema Reguli noi în achizițiile publice:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Cum era în România? Țineți minte, se spunea: Poți să crești valoarea unui contract cu 50%. După care s-a spus: A, nu, nu e bine, că, uite, este o cheie de fraudare; scădem la 20%. Ei, ce observăm acum din noua legislație? Că până la urmă nu procentul e ceea ce contează. Ci ceea ce contează este motivul. Și avem o succesiune de motive care, dacă într-adevăr se întâmplă, tu trebuie să modifici contractul. Pentru că altfel fie soluția tehnică adoptată nu va fi bună; dacă nu va fi bună, ea va crăpa.

E posibil, Doamne ferește, ca în zona aia unde curge autostrada, între altele să observi că poate trebuia să faci un viaduct; sau cine știe ce să observi. Adică s-ar putea să vezi că nu e atât materialul turnat, cât poate soluția tehnică nu a fost potrivită. Și în momentul în care constructorul a sesizat-o, să nu i se fi aprobat schimbarea. De ce să nu i se aprobe schimbarea? Pentru că noi pornim de la ideea că bugetul e fix, deși el e o estimare. Și pentru că noi ne-am angajat să nu creștem cu mai mult de 10% o valoare. Adică stai că la contingent 10%. Nu e realist. La construcția de infrastructură mare, serioasă, nu e realist. Poți să ai uneori și o dublare de contract.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 17 – Monica Rațiu: Reguli noi în achizițiile publice

Monica Rațiu: Noi pornim de la ideea că bugetul e fix, deși el e o estimare was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter