Modificări privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente din extravilanul localităţilor (Legea nr. 16/2016)

7 mart. 2016
2 voturi, medie: 4,50 din 52 voturi, medie: 4,50 din 52 voturi, medie: 4,50 din 52 voturi, medie: 4,50 din 52 voturi, medie: 4,50 din 5 (2 votes, average: 4,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 7470

Despre

  • M. Of. nr. 161 din 2 martie 2016
  • Legea nr. 16/2016
  • Modificări privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente din extravilanul localităţilor

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Art. 6 alin. (5) O.U.G. nr. 34/2013 (modificată prin Legea nr. 16/2016)

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă
Noua reglementare

La art. 6, după alin. (4) se introduce un nou alineat, alin. (5).

Potrivit noii reglementări, art. 6 alin. (5) dispune: „În vederea reglementării perioadelor și condițiilor de pășunat, consiliile locale pot aproba regulamentul de pășunat valabil pe întreg teritoriul administrativ al unității administrativ-teritoriale”.

 

Art. 10 alin. (1) O.U.G. nr. 34/2013 (modificată prin Legea nr. 16/2016)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 10 alin. (1) prevedea faptul că în vederea accesării fondurilor europene aferente plăților pe suprafață, utilizatorii de pajiști – fermieri activi, persoane fizice și juridice, în calitate de proprietari și/sau deținători legali ai dreptului de utilizare a terenului, au obligația, pentru anul 2015, să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, în oricare din zilele perioadei de pășunat, sau cosirea cel puțin o dată pe an a vegetației. Începând cu anul 2016 este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 10 alin. (1) prevede: „(1) În vederea accesării fondurilor europene aferente plăților pe suprafață, utilizatorii de pajiști, persoane fizice și juridice, în calitate de proprietari și/sau deținători legali ai dreptului de utilizare a terenului, au obligația ca anual să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, în oricare din zilele perioadei de pășunat, sau cosirea cel puțin o dată pe an a vegetației. Începând cu anul 2018, este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral”.

 

Modificarea O.U.G. nr. 3/2015

Art. 8 alin. (1) lit. n) O.U.G. nr. 3/2015 (modificată prin Legea nr. 16/2016)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 8 alin. (1) lit. n) stabilea faptul că pentru a beneficia de plățile directe prevăzute la art. 1 alin. (2), fermierii trebuie:

Conferintele lunii noiembrie
”

(…)

n) să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile cel puțin până la data de 1 decembrie a anului de cerere;

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 8 alin. (1) lit. n) stabilește: „Pentru a beneficia de plățile directe prevăzute la art. 1 alin. (2), fermierii trebuie:

(…)

n) să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităților administrativ-teritoriale, dacă este cazul, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile cel puțin până la data de 1 decembrie a anului de cerere”.

 

Modificarea Legii nr. 86/2014

Art. II din Legea nr. 86/2014 (modificată prin Legea nr. 16/2016)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. II dispunea faptul că prevederile O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, cu modificările și completările aduse prin prezenta lege, nu se aplică următoarelor obiective de investiții la amplasarea pe pajiști a:

(…)

c) drumurilor publice și private.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. II dispune: „Prevederile O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, cu modificările și completările aduse prin prezenta lege, nu se aplică următoarelor obiective de investiții la amplasarea pe pajiști a:

(…)

c) drumurilor de utilitate privată”.

 

Modificări privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente din extravilanul localităților (Legea nr. 16/2016) was last modified: martie 7th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter