Modificarea reglementărilor contabile, în vederea distribuirii de dividende interimare

21 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 730

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3.067/2018 pentru completarea unor reglementări contabile (*intrare in vigoare: 17 septembrie 2018, M. Of. nr. 792 din 17 septembrie 2018)

 Prin acest ordin se modifică:

Original Black Friday pe UJmag.ro!

– OMFP nr. 1.802/2014 – Reglementări contabile privind situațiile financiare anuale consolidate; și

– OMFP nr. 2.844/2016 – Reglementări contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară cu referire la distribuirea dividendelor în cursul exercițiului financiar.

Repartizarea dividendelor în cursul exercițiului financiar se evidențiază în contul 463 „Creanțe reprezentând dividende repartizate în cursul exercițiului financiar (463=456)”, iar regularizarea acestora se face pe baza situațiilor financiare anuale aprobate conform legii (457=463).

Contul 463, nou introdus în planul de conturi, este un cont de activ cu ajutorul căruia se poate ține evidența dividendelor repartizate în cursul exercițiului financiar. În debitul contului se înregistrează dividendele repartizate în cursul exercițiului financiar (456), iar pe creditul contului 463 se înregistrează: dividendele repartizate în cursul exercițiului financiar și regularizate pe baza dividendelor anuale (457), sumele reprezentând restituiri de dividende datorate conform legii (512, 531). Soldul contului 463 reprezintă sumele repartizate ca dividende în cursul exercițiului financiar.

Entitățile care au optat pentru repartizarea trimestrială de dividende, au obligația de a întocmi situații financiare interimare (bilanț și contul de profit și pierdere sau situația poziției financiare și situația rezultatului global – în cazul IFRS).

Situațiile financiare interimare:

– au scopul de a evidenția repartizarea dividendelor în cursul exercițiului financiar;

– se întocmesc în limba română și în moneda națională;

– se depun la unitățile teritoriale ale MFP în termen de 30 zile de la aprobarea acestora de către adunarea generală a acționarilor/asociaților.

Modificarea reglementărilor contabile, în vederea distribuirii de dividende interimare was last modified: septembrie 21st, 2018 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter