Modificarea formularului Declarației unice

6 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 533

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 1.437/2019 privind modificarea OPANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice” (M. Of. nr. 452/5.06.2019; intrare în vigoare: 5 iunie 2019)

Acest ordin modifică Anexa 1 și Anexa 2 din OPANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului ”Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice”.

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Principala modificare, în ambele anexe, este că pot opta pentru plata CASS și persoanele care realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 155 C.fisc, pentru care nu se datorează CASS.

Anexa 1 – lit. C din Subsecțiunea 2 a Secțiunii 2 a Capitolului II devine „Sunt persoană fără venituri/persoană care realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 155 din Codul fiscal, pentru care nu se datorează CASS și optez pentru plata CASS.”

Anexa 2 – Căsuța C de la pct. 40.4. al Subsecțiunii 2 din Secțiunea 2 din Capitolul II se completează de către:

– persoane care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 155 C.fisc. și nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata CASS, potrivit legii;

– persoane care realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 155 C.fisc pentru care nu se datorează CASS.

 

Modificarea formularului Declarației unice was last modified: iunie 6th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter