Modificarea Formularului 112

9 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 478

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul ministrului finanțelor publice/ministrului muncii și justiției sociale/ministrului sănătății nr. 3.063/1.376/1.430/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitul pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” (M. Of. nr. 796 din 1 octombrie 2019; intrare în vigoare: 1 octombrie 2019).

Prin acest ordin se aprobă modelul și conținutul formularului 112 „Declarație privind obligațiile și evidența nominală a persoanelor asigurate, precum și nomenclatoarele utilizate pentru completarea declarației („Creanțe fiscale”, „Tip asigurat pentru alte entități asimilate angajatorului”, „Tip asigurat”, „Indicativ condiții speciale”).

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Față de varianta anterioară a formularului (112), au fost actualizate unele nomenclatoare și codurile CAEN pentru angajatorii care beneficiază de facilitățile fiscale din domeniul construcțiilor. De asemenea, au fost introduse casete noi, pentru declararea contribuțiilor sociale, precum și câmpuri noi privind scutirile aplicabile.

În instrucțiuni au fost incluse exemple cu privire la modul de completare a declarației, cu privire la condițiile pentru acordarea scutirii de impozit pe venit și/sau contribuții sociale pentru salariații din domeniul contrucțiilor. În acest sens, au fost incluse dispoziții tranzitorii, care permit completarea retroactivă a declarației 112 în conformitate cu modificările aduse de O.U.G. nr. 43/2019, începând cu data de 22 iulie 2019.

Modificarea Formularului 112 was last modified: octombrie 15th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter