H.G. nr. 874/2018 pentru modificarea și completarea Titlului VIII „Accize și alte taxe speciale” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

14 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 983
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

H.G. nr. 874/2018 pentru modificarea și completarea Titlului VIII „Accize și alte taxe speciale” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016 (M. Of. nr. 954 din 12 noiembrie 2018 *intrare in vigoare: 13 noiembrie 2018)

Prin această Hotărâre de Guvern se aduc modificări Normelor metodologice de aplicare a art. 399 Cod fiscal „Scutiri pentru produse energetice și energie electrică”.

Modificările constau în introducerea unor prevederi speciale privind acordarea scutirii directă de la plata accizelor și pentru produsele energetice folosite drept combustibil pentru aviație de către instituțiile de stat (care implică apărarea, ordinea publică, siguranța și securitatea națională, sănătatea publică), atunci când sunt deplasate către un loc de livrare directă de pe teritoriul României, dacă acel loc a fost indicat de către antrepozitarul autorizat din România.

Locul de livrare directă reprezintă acel loc unde combustibilul pentru aviație este recepționat în:
a) alimentatoare destinate alimentării aeronavelor deținute de instituțiile de stat menționate mai sus; sau
b) rezervoare deținute sub orice formă de aceste instituții de stat, pentru alimentarea ulterioară a aeronavelor.

H.G. nr. 874/2018 pentru modificarea și completarea Titlului VIII „Accize și alte taxe speciale” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal was last modified: noiembrie 14th, 2018 by Emilian Duca

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter