Modificare a Codului fiscal

26 iun. 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 843

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative (M. Of. nr. 515/22 iunie 2018, intrare în vigoare: 25 iunie 2018)

Prin această lege se modifică Codul fiscal sub următoarele aspecte:

Monitor Dosare

1. Sunt scutite de la plata impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren, impozitului pe mijloace de transport și următoarele persoane:

– soțul/soția celui decedat, din categoria celor dispăruți sau exterminați în timpul detenției, internați abuziv în spitale de psihiatrie, deportați, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu (conform art. 5 din Decretul-lege nr. 118/1990) dacă ulterior nu s-a recăsătorit;

– soțul (soția) celui decedat după ieșirea din închisoare, din spitalul de psihiatrie, după întoarcerea din strămutare, din deportare, din prizonierat sau după încetarea măsurii de stabilire a domiciliului obligatoriu (conform art. 5 din Decretul-lege nr. 118/1990) dacă ulterior nu s-a recăsătorit;

– soțul (soția) celui decedat în condițiile de mai sus (conform Decretului-lege nr. 118/1990) care, din motive de supraviețuire, a fost nevoit (nevoită) să divorțeze de cel închis, internat abuziv în spitale de psihiatrie, deportat, prizonier, strămutat sau căruia i s-a stabilit domiciliu obligatoriu, dacă nu s-a recăsătorit și dacă poate face dovada că a conviețuit cu victima până la decesul acesteia.

2. Pentru clădirile prevăzute la art. 456 alin. (1) C. fisc (scutite de impozit pe clădiri) nu se aplică prevederile privind actualizarea valorii impozabile a clădirii o dată la 3 ani, conform art. 460 alin. (6) C. fisc.

3. Valoarea terenurilor care aparțin cultelor religioase recunoscute oficial în România și asociațiilor religioase, precum și componentelor locale ale acestora se stabilește prin asimilarea cu terenurile neproductive, cu excepția suprafețelor folosite pentru activități economice.

4. Se acordă unele scutiri de impozite și taxe în contextul organizării și desfășurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. Se au în vedere:

– scutire de impozit pe veniturile obținute din România de către nerezidenții implicați în pregătirea, organizarea și desfășurarea turneului;

– nu se datorează taxa pentru serviciile de reclamă și publicitate și taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate, efectuate în scopul pregătirii, organizării și desfășurării turneului;

– scutire de la plata impozitului pe spectacole pentru evenimentele care au loc în cadrul pregătirii, organizării și desfășurării turneului.

Modificare a Codului fiscal was last modified: iunie 26th, 2018 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter