Modelul şi conţinutul formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscal” (OPANAF nr. 470/2021)

5 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 59
Actul publicat în Monitorul OficialSumar
Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (OPANAF) nr. 470/2021 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 204 „Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscal”

(M. Of. nr. 336 din 2 aprilie 2021)

 

Se aprobă Modelul și conținutul formularului 204 „Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”

În M. Of. nr. 336 din 2 aprilie 2021 s-a publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (OPANAF) nr. 470/2021 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 204 „Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, dispozițiile regăsite în respectivul ordin.

Art. 1

„Se aprobă modelul și conținutul formularului 204 «Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale», prevăzut în anexa nr. 1”.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Art. 2

„Formularul prevăzut la art. 1 se completează și se depune potrivit instrucțiunilor de completare prevăzute în anexa nr. 2”.

Art. 3

„Formularul prevăzut la art. 1 se utilizează pentru declararea veniturilor realizate începând cu anul 2020 de asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”.

Art. 4

„Prin excepție de la art. 3, în cazul veniturilor din activități agricole pentru care venitul anual se stabilește pe bază de norme de venit, formularul prevăzut la art. 1 se utilizează pentru declararea veniturilor realizate în cadrul asocierii fără personalitate juridică începând cu anul 2021”.

Art. 5

„Caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare și de păstrare a formularului de la art. 1 sunt prevăzute în anexa nr. 3”.

Art. 6

„Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin”.

Art. 7

„Direcția generală proceduri pentru administrarea veniturilor, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, precum și unitățile fiscale subordonate acestora vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin”.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Art. 8

„Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Anexa 1, care face parte integrantă din prezentul ordin cuprinde modelul și conținutul formularului 204 „Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”.

Precizăm că anexa 2 conține Instrucțiunile de completare a formularului 204 „Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”, cod 14.13.01.13/2i. 

Redăm, în continuare, structura respectivelor instrucțiuni.

Structura

I. Depunerea declarației;

II. Completarea declarației. 

În final, ordinul curpinde și anexa 3, care prezintă Caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare și de păstrare a formularelor.

Modelul și conținutul formularului 204 „Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscal” (OPANAF nr. 470/2021) was last modified: aprilie 5th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter