MMSS. Proiect: Ordin pentru aprobarea modelului – cadru al contractului individual de muncă

28 nov. 2022
Vizualizari: 417

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru aprobarea modelului – cadru al contractului individual de muncă.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site (25 noiembrie 2022-4 decembrie 2022).

Redăm, în continuare, prevederile regăsite în Proiect:

Art. 1 Se aprobă modelul – cadru al contractului individual de muncă, prevăzut în Anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 (1) Contractul individual de muncă încheiat între angajator și salariat va cuprinde în mod obligatoriu elementele prevăzute în modelul – cadru.

(2) Prin negociere între părți, contractul individual de muncă poate cuprinde și clauze specifice, potrivit legii.

Art. 3 Pe data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului muncii și solidarității sociale nr. 64/2003 pentru aprobarea modelului – cadru al contractului individual de muncă, cu modificările și completările ulterioare, se abrogă.

Anexă Model – cadru ANEXA CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCĂ.

Sursa informației

Vezi și MMSS. Proiect: H.G. privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2023

 

MMSS. Proiect: Ordin pentru aprobarea modelului – cadru al contractului individual de muncă was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.