MMSS. Proiect: O.U.G. pentru modificarea O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României

26 sept. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 103

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected], în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site.

Redăm, în continuare, prevederile regăsite în Proiect:

ARTICOL UNIC – Articolul 17 din Ordonanța Guvernului nr. 25/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 640 din 30 august 2014, aprobată prin Legea nr. 14/2016, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„Articolul 17

(1) Străinul încadrat în muncă în baza avizului de angajare, cu excepția celui pentru lucrători sezonieri, poate ocupa un nou loc de muncă, la același angajator sau la alt angajator, oricând pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cărții albastre a UE.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

(2) În situația prevăzută la alin.(1), străinul este încadrat în noul loc de muncă, în baza unui nou aviz de angajare obținut de angajator în condițiile prezentei ordonanțe.

(3) În situația prevăzută la alin.(1), noul aviz de angajare se eliberează aceluiași angajator fără îndeplinirea condițiilor generale prevăzute la art. 4 alin. (2) lit. b), e) și f) și, după caz, fără îndeplinirea condițiilor speciale prevăzute la art. 7 alin. (2) lit. a) sau la art. 9 alin. (2) lit. a).

(4) În situația prevăzută la alin.(1), noul aviz de angajare, se eliberează unui alt angajator cu îndeplinirea condițiilor generale prevăzute la art. 4 și, după caz, cu îndeplinirea condițiilor speciale prevăzute la art. 7 sau la art.9.

(5) În situația prevăzută la alin.(1), ocuparea unui nou loc de muncă la un alt angajator se poate realiza doar în baza acordului exprimat în scris de angajatorul anterior, document prezentat de noul angajator, în condițiile în care nu a trecut mai mult de un an de la momentul înregistrării contractului individual de muncă.

(6) Prevederile de la alin. (5) nu se aplică în cazul în care încetarea contractului individual de muncă a intervenit din inițiativa angajatorului anterior sau ca urmare a acordului părților, ori prin demisia străinului dacă angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă, în condițiile prevăzute de Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(7) Pentru eliberarea noului aviz de angajare se depune și cazierul judiciar al străinului eliberat de autoritățile române.”

Pentru mai multe detalii privind Proiectul, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MMSS. Proiect: O.U.G. privind înființarea unor posturi de personal contractual în schema de personal a Consiliului Superior al Magistraturii

MMSS. Proiect: O.U.G. pentru modificarea O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României was last modified: septembrie 26th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.