MMSS. Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor privind reglementarea activității prestatorului casnic

24 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 100

Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Conform actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât și pe suport de hârtie.

De asemenea, tichetul de activități casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum și elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va achiziționa serviciile de dezvoltare a Platformei electronice de evidență a desfășurării activităților casnice, iar până la 31 decembrie 2023 aceasta va fi operațională, facilitând astfel relațiile între utilizatorii tichetelor de activități casnice, precum și între aceștia și agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

 

(Copyright: freepik.com)

Sursa informației

Vezi și MMSS. Sprijinul financiar pentru reducerea timpului de muncă (Programul Kurzarbeit), prelungit până la 31 decembrie 2022

MMSS. Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor privind reglementarea activității prestatorului casnic was last modified: iunie 24th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.