MMSS anunță numărul biletelor de tratament balnear acordate în 2022, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora

13 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 20

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a publicat proiectul de act normativ prin care se reglementează modul de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear care se acordă, în anul 2022, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), precum și modul de acordare, distribuire și decontare a acestora.

Astfel, a fost alocată, în acest an, o sumă de 200.000.000 lei cu această destinație, iar proiectul de act normativ prevede că din această sumă pot fi achiziționate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care maximum 60.420 vor fi asigurate în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, iar diferența în alte unități de profil, prin contracte încheiate cu alți operatori economici.

Aceste bilete, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear și un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii.

De asemenea, pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Totodată, trebuie menționat că distribuirea biletelor de tratament balnear și decontarea costurilor acestora se face de către Casa Națională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Mai multe detalii pot fi găsite accesând sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI MMSS. AU FOST TRANSPUSE DIRECTIVELE CU PRIVIRE LA ÎMBUNĂTĂȚIREA CONTINUĂ A PROTECȚIEI LUCRĂTORILOR LA LOCUL DE MUNCĂ ȘI LA ACTUALIZAREA LISTEI MEDICAMENTELOR DE LA BORDUL NAVELOR SUB PAVILION ROMÂNESC

MMSS anunță numărul biletelor de tratament balnear acordate în 2022, precum și modul de acordare, distribuire și decontare a acestora was last modified: ianuarie 13th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter