MMPS. Salariul de bază minim brut, majorat la 2.300 lei în anul 2021

14 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 57
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mmuncii.ro), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a anunțat că Guvernul a majorat salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, ceea ce reprezintă o creștere de 3 % față de luna decembrie 2020.

Astfel, Proiectul de Hotărâre aprobat stabilește că tariful orar va crește la 13,583 lei/oră pentru un program complet de lucru, dar și că pentru personalul cu studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul de pregătire, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se menține la suma de 2.350 lei lunar, care nu include sporuri și alte adaosuri.

De asemenea, la stabilirea salariului de bază minim brut pe țară pentru anul 2021 s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare atât rata inflației de 2,2 %, cât și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, de 0,8 % pentru anul 2020.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MMPS. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a implementat un nou sistem de imigrație din 1 ianuarie 2021

MMPS. Salariul de bază minim brut, majorat la 2.300 lei în anul 2021 was last modified: ianuarie 14th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter