MMPS. Măsuri pentru debirocratizare și pentru flexibilizarea relațiilor de muncă în microîntreprinderi, adoptate de Guvern

29 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 249

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a anunțat că au fost adoptate, în ședința de Guvern, măsuri pentru debirocratizare și pentru flexibilizarea relațiilor de muncă în microîntreprinderi.

Astfel, microîntreprinderile cu până la nouă angajați vor putea ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condițiile stabilite cu aceștia prin acord scris, iar specificarea atribuțiilor postului se va putea face atât verbal, cât și în formă scrisă, la solicitarea angajatului.

Totodată, Ordonanța de urgență adoptată de Guvern, care modifică și completează Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, prevede și eliminarea obligației microîntreprinderilor de a întocmi un regulament intern.

Potrivit site-ului oficial (www.mmuncii.ro), ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că: „Microîntreprinderile cu până la 9 salariați sunt cele mai afectate de lipsa de personal calificat în domeniile economic, juridic sau resurse umane, adică cele care desfășoară activități de natură administrativă. Costurile sunt și ele mari, birocrația este excesivă, dacă ne raportăm la dimensiunea acestor societăți, astfel că reducerea sarcinilor administrative inutile poate sprijini potențialul microîntreprinderilor de a menține locuri de muncă, mai ales în actualul context epidemiologic”.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vezi și MMPS. Numărul contractelor noi de muncă și cel al angajatorilor activi a crescut față de perioada anterioară declanșării pandemiei

MMPS. Măsuri pentru debirocratizare și pentru flexibilizarea relațiilor de muncă în microîntreprinderi, adoptate de Guvern was last modified: aprilie 29th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.