MMPS. Liniile Directoare ale Comisiei Europene privind lucrătorii sezonieri, în contextul COVID-19

17 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 151

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (www.mmuncii.ro) a publicat un comunicat referitor la publicarea, de către Comisia Europeană, a Liniilor Directoare privind lucrătorii sezonieri din Uniunea Europeană, în contextul COVID-19.

Astfel, prin acestea sunt evidențiate drepturile de care beneficiază lucrătorii sezonieri, în baza legislației europene, și responsabilitatea statelor membre privind  asigurarea aplicării corecte a normelor în vigoare, fiind subliniată necesitatea unor măsuri din partea statelor membre pentru remedierea condițiilor de muncă și de cazare ale lucrătorilor sezonieri, precum și de respectare a normelor de protecție socială și sanitară, adaptate condițiilor epidemiologice actuale.

De asemenea, prin intermediul acestui document sunt oferite răspunsuri demersurilor României privind elaborarea unei recomandări specifice pentru categoria lucrătorilor sezonieri mobili în Uniune, care să ia în considerare caracterul particular al statutului acestora și necesitatea implementării unor măsuri de protecție socială și sanitară.

Totodată, aceste demersuri au plecat de la constatările privind situația lucrătorilor români sezonieri care își desfășoară activitatea în alte state membre în perioada pandemiei.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Campanie Craciun UJmag 2020

Sursa informației

🔔Vezi și MMPS. Ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor și persoanelor singure afectate de inundații în cursul acestui an

MMPS. Liniile Directoare ale Comisiei Europene privind lucrătorii sezonieri, în contextul COVID-19 was last modified: iulie 17th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter