MMPS. Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă

9 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 317

Potrivit site-ului oficial (www.mmuncii.ro), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a anunțat că Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care prevede ca, pe durata stării de alertă, angajatorii să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite.

De asemenea, în situația în care acestea nu sunt posibile, actul normativ prevede ca angajatorii să organizeze programul de lucru astfel încât salariații să fie împărțiți în grupe care să înceapă și să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră, dacă au mai mult de 50 de salariați. Această măsură este aplicabilă angajatorilor din sistemul privat, autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome, societăților naționale, companiilor naționale și societăților la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ teritorială.

Totodată, sunt completate și prevederile referitoare la telemuncă. Astfel, angajatorul și angajatul pot conveni, printr-un acord scris, ca angajatul să utilizeze mijloacele proprii ale telesalariatului pentru desfășurarea activității de la domiciliu, cu menționarea condițiilor de utilizare.

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, dar și al salariaților, MMPS pune la dispoziție un Tel Verde unde vor putea fi solicitate informații suplimentare. Numărul de telefon alocat este 0800868622 si va putea fi apelat de luni până vineri, între orele 9-21.00.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MMPS. Formula de calcul pentru stabilirea valorii tichetelor de masă

MMPS. Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă was last modified: noiembrie 9th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter