MMJS. Proiect în dezbatere publică: Stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat

29 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 398

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mmuncii.ro), la data de 26 octombrie 2018, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a dat publicității un Proiect de Hotărâre privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat.

Potrivit respectivului proiect, veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acțiunii mijloacelor de luptă ale războiului, beneficiază în anul 2018 de un ajutor anual în cuantum de 400 lei/persoană pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

Monitor Dosare

Conform notei de fundamentare care însoțește respectivul comunicat, ajutorul anual acordat categoriilor sus-menționate, va fi majorat cu 10%, de la 370 de lei la 400 de lei, având în vedere și creșterile prognozate pentru trimestrul IV 2018.

De asemenea, se menționează faptul că ajutorul anual are drept scop susținerea veteranilor de război, văduvelor de război precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice și se aprobă și se acordă, de regulă, în ultimul trimestru al anului.

De ajutorul anual va beneficia un număr total de 7.380 persoane, din care 6.900 persoane plătite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, 247 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale, 232 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne și o persoană plătită de Serviciul Român de Informații.

Pentru a vedea respectivul proiect de hotărâre, dar și nota de fundamentare, vizitați site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale (www.mmuncii.ro).

MMJS. Proiect în dezbatere publică: Stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat was last modified: octombrie 29th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter