MMJS. Proiect în dezbatere publică: Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați

23 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 546

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mmuncii.ro), la data de 17 ianuarie 2019, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a dat publicității Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit notei de fundamentare, respectivul act normativ conferă o mai bună înțelegere a art. 2, 7 și 9 din Legea nr. 202/2002 în sensul întăririi aplicării legii din perspectiva egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați în relațiile de muncă și, respectiv, a art. 11 din lege în vederea prevenirii, combaterii și eliminării discriminării bazate pe criteriul de sex.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Prin promovarea respectivului proiect de act normativ se va asigura o mai bună aplicare a reglementărilor legale în domeniul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, ca principiu fundamental al drepturilor omului cu o largă aplicare în diferite domenii și ca valoare reală a democrației sociale.

Discriminarea femeilor în relațiile de muncă constituie o încălcare gravă a drepturilor omului și un obstacol major în realizarea egalității de șanse și de tratament dintre femei și bărbați. În acest sens, introducerea în structura de personal a instituțiilor din sectorul public și privat a unor persoane cu atribuții specifice în fișa postului/experți sau tehnicieni în egalitate de șanse între femei și bărbați este pe deplin justificată de necesitatea dezvoltării potențialului capitalului uman existent la nivelul relațiilor de muncă, în scopul prevenirii, combaterii și eliminării discriminării bazate pe criteriul de sex.

În contextul gestionării, la nivelul fiecărui angajator, a unei problematicii complexe în ceea ce privește realizarea egalității de drept și de fapt între femei și bărbați și a prevenirii și combaterii discriminării pe criteriul de sex, este necesară pregătirea adecvată a personalului care asigură, în această materie, primul contact cu angajații.

Pentru a vedea respectivul proiect de act normativ, dar și expunerea de motive, vizitați site-ul oficial (www.mmuncii.ro).

MMJS. Proiect în dezbatere publică: Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați was last modified: ianuarie 23rd, 2019 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter