MJ. Proiect în dezbatere publică: Proiectul de H.G. pentru modificarea și completarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea MJ

1 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 348

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică Proiectul de H.G. pentru modificarea și completarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea MJ.

Conform Proiectului de Hotărâre, printre alte modificări ce apar, la art. 22, alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

Original Black Friday pe UJmag.ro!

– „Art. 22 – (1) Ministerul dispune de un aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcții, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, și compus din 423 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului și cele ale Direcției de implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe (DIPFIE) și Direcției Naționale de Probațiune (DNP).”

De asemenea, după art. 26 se introduce un nou articol, art. 261, cu următorul cuprins:

– „Art. 261 – În structura Ministerului Justiției se înființează ca direcție Institutul Național de Criminologie, prin reorganizarea Institutului Național de Criminologie înființat prin Hotărârea Guvernului nr.14/2017 privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Național de Criminologie, precum și pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, în vederea asigurării unui cadru unitar, pe baze științifice, a prevenirii și controlului criminalității.”

 

Alături de Proiectul de Hotărâre, au fost făcute publice Nota fundamentală și Anexa 1. Deoarece Proiectul se află în dezbatere publică, propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ pot fi transmise în scris pe adresa MJ, str. Apolodor, nr.17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail [email protected]

 

Pentru mai multe detalii legate de  modificările, introducerile și abrogările care au avut loc, consultați, vă rugăm, sursa informației.

 

Sursa informației

 

 

MJ. Proiect în dezbatere publică: Proiectul de H.G. pentru modificarea și completarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea MJ was last modified: noiembrie 1st, 2019 by Redacția ProLege
Original Black Friday pe UJmag.ro!
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter