MJ. Proiect în dezbatere publică: Ordin privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea expertizelor criminalistice în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi al laboratoarelor interjudeţene din subordine

4 oct. 2019
Vizualizari: 463

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), la data de 4 octombrie 2019, Ministerul Justiției a dat publicității Proiectul de Ordin al ministrului justiției privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea expertizelor criminalistice în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice și al laboratoarelor interjudețene din subordine.

Potrivit referatului de aprobare, se propune actualizarea tarifelor pentru efectuarea expertizelor criminalistice în cadrul Instititului Național de Expertize Criminalistice și al laboratoarelor interjudețene din subordine cu rata inflației pentru perioada 2010-2019, rezultând un tarif unic, de 1100 lei (pentru prima expertiză criminalistică și pentru noua expertiză criminalistică)  în cazul în care sunt lămurite una până la trei probleme stabilite de organul judiciar, urmând ca fiecare nouă problemă supusă expertizării să fie taxată suplimentar, cu suma de 110 lei.

De asemenea, prin proiectul de ordin se propune ca, la data intrării sale în vigoare, să fie abrogate dispozițiile OMJ nr. 2857/C din 8 decembrie 2010 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea expertizelor criminalistice în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice și al laboratoarelor interjudețene din subordine.

Pentru a vedea respectivul proiect, accesați aici.

Sursa informației

MJ. Proiect în dezbatere publică: Ordin privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea expertizelor criminalistice în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice și al laboratoarelor interjudețene din subordine was last modified: octombrie 4th, 2019 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.