MJ. Proiect în dezbatere publică: OMJ pentru modificarea OMJ nr. 2772/C/2017 pentru aprobarea Normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate

18 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 142

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției anunță dezbaterea publică a proiectului de OMJ pentru modificarea OMJ nr. 2772/C/2017 pentru aprobarea Normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate.

Actul normativ inițial a avut ca scop respectarea drepturilor persoanelor condamnate prin acordarea unui spațiu corespunzător de detenție și asigurarea unor condiții minime în vederea executării pedepselor privative de libertate.

Conferința Noi reglementări în agricultură

Prezentul proiect de ordin cuprinde modificări care interesează siguranța deținerii, respectiv introducerea unui nou alineat la art. 2 din Anexa nr. 3 la Norme, potrivit căruia ușile camerelor de deținere sunt dublate de un grilaj metalic, în vederea asigurării unor condiții de siguranță corespunzătoare.

Pentru regimurile de maximă siguranță și închis, secțiile, camerele și locurile unde deținuții desfășoară diferite activități sunt permanent închise și asigurate.

În ceea ce privește regimul semideschis, în intervalul cuprins între apelul de seară și apelul de dimineață, pe timpul servitului mesei și în situația în care întregul efectiv din cameră participă la activități în afara acesteia, ușa este închisă și asigurată.

Atașăm, în continuare, proiectul Ordinului:

 

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail [email protected]

 

Sursa informației

MJ. Proiect în dezbatere publică: OMJ pentru modificarea OMJ nr. 2772/C/2017 pentru aprobarea Normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate was last modified: iunie 18th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter