MJ. Noi norme europene cu privire la contractele de vânzare de bunuri și furnizare de conținut digital

17 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 92

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), au fost adoptate două Directive de către Consiliu care vizează contractele de furnizare de conținut și servicii digitale, pe de-o parte, și contractele de vânzare de bunuri, pe de altă parte.

Astfel, obiectivul principal avut în vedere la momentul declanșării procedurii legislative a fost de a oferi consumatorilor europeni un nivel ridicat de protecție și de securitate juridică, în special atunci când fac cumpărături în context transfrontalier.

Totodată, s-a luat în considerare și facilitarea întreprinderilor, mai precis activitățile de vânzare în întreaga Uniune Europeană.

„Directiva privind conținutul digital” privește furnizarea de conținut digital și reglementează:

– datele produse și furnizate în format digital (de exemplu muzică, materiale video online etc.);

– serviciile care permit crearea, prelucrarea sau stocarea datelor în format digital (de exemplu stocarea în cloud);

– serviciile care permit schimbul de date (de exemplu Facebook, YouTube etc.);

– orice suport durabil folosit exclusiv ca mijloc de transport al conținutului digital (de exemplu DVD-urile).

De asemenea, serviciile de comunicații interpersonale „over the top” (OTT-uri), contractele la pachet și prelucrarea datelor cu caracter personal fac parte din domeniul de aplicare al Directivei privind conținutul digital.

Textul acesteia poate fi accesat aici.

„Directiva privind vânzarea de bunuri” privește toate vânzările de bunuri, indiferent dacă au loc fizic (în magazine), online sau prin orice vânzare la distanță. De asemenea, bunurile cu o componentă digitală (de exemplu, frigiderele inteligente sau ceasurile inteligente) sunt reglementate de această directivă.

Textul acesteia poate fi accesat aici.

Sursa informației

MJ. Noi norme europene cu privire la contractele de vânzare de bunuri și furnizare de conținut digital was last modified: aprilie 17th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter