MJ. A fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Corecțional” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021

3 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 112

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Corecțional” , în valoare totală eligibilă de 31.000.000 euro, prin programul „Justiție” finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, obiectivul principal urmărit în urma implementării proiectului rezidă în consolidarea capacității sistemului corecțional din România (penitenciar și de probațiune) prin aportul la reintegrarea socială a persoanelor condamnate. Totodată, se urmărește și facilitarea tranziției acestor indivizi din penitenciar în sistemul de probațiune și, în final, în comunitate, printr-o strânsă cooperare cu autoritățile locale.

Acest proiect se va întinde pe o durată de 56 de luni și se va implementa de către Administrația Națională a Penitenciarelor, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu alte instituții din România.

În aceeași ordine de idei, până la ora actuală, Ministerul Justiției a semnat contracte de finanțare pentru 5 din cele 7 proiecte predefinite finanțate în cadrul programului „Justiție”, și anume:

– două contracte de finanțare cu Administrația Națională a Penitenciarelor în domeniul serviciilor corecționale;

– două contracte de finanțare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și, respectiv, cu Consiliul Superior al Magistraturii în domeniul creșterii eficienței și eficacității sistemului judiciar și al consolidării statului de drept;

– un contract de finanțare cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.

 

Sursa informației

MJ. A fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Corecțional” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021 was last modified: septembrie 3rd, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter